
Haşhaşlı Lor Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 250 gram şeker
- 250 ml süt
- 250 ml ayçiçek yağı
- 1 pk vanilya şekeri
- 1 su bardağı kabartma tozu
- 150 gram haşhaş tohumu
- 450 gram un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 500 gram süzme peynir
- 2 yumurta
- 30 gram pudra şekeri
- 1 pk vanilyalı puding tozu
- 1 bardak vişne
- Kiraz reçeli veya ahududu reçeli
Haşhaşlı Lor Vişneli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Süt, yağ, vanilya şekeri, haşhaşı ekleyin.
- Unu ,kabartma tozu ile karıştırın, gıda nişastasını ekleyin, tepsiye yağılı kağıt koyun.
- Hazırladığınız hamuru tepsiye dökün.
- Labne,yumurta, pudra şekeri, vanilyalı puding tozunu topak kalmayacak şekilde karıştırın.
- Sıkma torbasına doldurun ve üzerine şekil verin.
- Şimdi kirazları dağıtın ve kirazların üzerine biraz marmelat koyun.
- 180 derecede 30-35 dakika fırında pişirin, üstüne pudra şekeri serpin.