teknolojiuzmani
FD Üye

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı haşhaş ezmesi
- 2,5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 paket maya ile karıştıralım.
- Sonra 2 tatlı kaşığı şeker üzerine katalım 5 dk bekletelim.
- Sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave edelim, karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı unu ilave edelim.
- 45 dk hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
- Sonra arası için 2,5 yemek kaşığı haşhaş ezmesini yarım su bardağı sıvı yağ iyice karıştıralım.
- Sonra mayalanmış hamuru 4 eşit parçaya bölelim merdane yardımıyla açalım içine haşhaş ezmesini sürelim rulo şeklinde saralım 2 parmak aralıklı keselim.
- Tepsimize yerleştirelim. Üzerini ceviz ile süsleyelim. 200 derece fırınımıza atalım afiyet olsun.