Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği

Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği
0
146

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
hashasli-burgu-tepsi-coregi.jpg

Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instıt (Kuru pakmaya)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
  • 1 su bardağı rivyera sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un maya su süt tuz geniş yoğurma kabına alınır hamur kulak göğsü kıvamında güzelce yoğurulur.
  2. Ağzı kapatılarak 3 saat mayalanmaya bırakılır yeterlice kabardığından emin olduktan sonrada hamur 4 eşit modüle bölüp beze yapılır.
  3. Beze yapılan hamur orta uzunluk tepsi büyüklüğünde merdane yardımıyla yuvarlak açılır üzeri yağlanıp haşhaşla kaplanır bu biçimde 4 hamur da açılıp haşhaş ve yağla kaplanır.
  4. Üstüste olan hamur 3 parmak enliliğinde şeritler halinde kesilip burgu yapılır yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelden alt üst ısıttığımız fırında 45 dakika pişiriyoruz afiyetler olsun…….
 

Similar threads

Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru mayaAldığı kadar un İçi için: 1 su bardağı haşhaşSıvı yağ (Haşhaşa nazaran değişebiliyor. Sürülebilir kıvam alana kadar ekleyip karıştırın)1 yemek kaşığı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un3 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı silme tuz1 paket instant maya2 yemek kaşığı şeker Arası için Yarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pekmez1 paket haşhaş ezmesi Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı kuru maya (Silme)2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz (Silme)1 tutam toz şeker6 su bardağı un İç harç için; 250 gram haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ10 adet ceviz Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Haşhaşlı Cevizli Burgu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker1 paket instant maya1 adet yumurta (beyazı hamurun içine, sarısı üzerine)5.5-6 su bardağından 2 parmak eksik un Ara katları için: 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Burma Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)1 paket instant maya1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker5.5 su bardağı un denetimli ekleyin İçi için: 1 su bardağı haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt