Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Tepsi Çöreği

Haşhaşlı Tepsi Çöreği
0
65

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hashasli-tepsi-coregi.jpg

Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
Arası için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 paket haşhaş ezmesi

Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamur için unun ortasında havuz açın 1 su bardağı ılık suyu, şeker ve mayayı karıştırın 5 dk maya aktifleşsin.
  2. Daha sonra kalan diğer 2 su bardağı ılık suyu ve tuzu ekleyip orta yumuşaklıkta ve ele yapışan bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
  3. Diğer yandan haşhaş ezmesi, pekmez ve sıvı yağı karıştırın.
  4. Mayalanan hamuru alın 4 eşit parçaya ayırın, sıvı yağ ile ellerinizi yağlayıp açmaya başlayın.
  5. İlk açtığınız hamurun üzerine haşhaş karışımını sürün.
  6. 2. Hamuru da sıvı yağ yardımı ile elinizle açın ve yine haşhaş karışımını sürün. 3. Hamura da aynı işlemi yapın.
  7. En son hamuru da açtıktan sonra üzerine koyun ve elinizle üst üste koyduğunuz hamurları yavaşça açmaya başlayın.
  8. Bıçak yardımı ile uzunlamasına şeritler halinde kesin.
  9. Yuvarlayın tepsiye uzunlamasına koyun.
  10. 15 dakika kadar da tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 35 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,390Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt