Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haseb

Hoş geldin! Mythos_tr1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Haseb
0
189

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kişinin hasebi ahlâkıdır, keremi dînidir (Hadîsi şerîfNihâye)

Baktım ki, insanlardan her biri mal, haseb, şeref ve neseb aramaktadır Anladım ki bunlar bir şey değil Allah katında en üstününüz en çok korkanınızdır(Hucurât sûresi: 13) meâlindeki âyeti kerîme'ye baktım Allah katında üstün olmak için malı, hasebi, makâmı değil, takvâyı (Allahü teâlâdan korkarak harâmlardan sakınmayı) seçtim (Hâtimi Esam)

Similar threads

HÂTİMİ ESAM Evliyânın büyüklerinden Adı Hâtim bin Anvân bin Yûsuf elEsam, künyesi Ebû Abdurrahmân'dır Belh'te doğmuştur Doğum târihi emin değildir Hâtimi Esam, Şakîki Belhî'nin talebesi, Ahmedi Hadraveyh'in hocasıdır 852 (H237) senesinde Belh'in bir nahiyesi olan Mâhcer'de vefât etmiştir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
211
ABÂDİLE: Abdullahlar Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı (arkadaşları) arasında fıkıh ve hadîsi şerîf ilimlerinde şöhret bulmuş Abdullah adını taşıyan sahâbîler Abâdile, Abdullah kelimesinin çokluk şeklidir Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı arasında A bdullah isimli üç yüz kadar sahâbi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Sual: Edebin dinimizdeki yeri nedir? CEVAP Edep, güzel terbiye, iyi davranış, güzel ahlak, haya, nezaket, zarafet gibi manalara gelir Mesela terbiyeli çocuk, edepli çocuk demektir Hadisi şerifte, (Evladınızı edepli, terbiyeli yetiştirin) buyuruluyor Dinimiz, baştan başa edeptir Edep, kulun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Hz Ali Resûlullah efendimizin amcasının oğludur Hânei saâdette büyüdü 1012 yaşlarında iken, birgün Resûlullah ile Hz Hatice’nin beraber namaz kıldığını gördü Namazdan sonra Resûlullaha sordu: Bu nedir? Bu Allahü teâlânın dînidir Seni bu dîne da’vet ederim Allahü teâlâ birdir, ortağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Ahmed Kihtû hayatı Ahmed Kihtû hakkında veri Ahmed Kihtû Dehli'de doğduHindistan'ın büyük velîlerinden Doğum târihi bilinmemektedir 1445 (H 849) senesinde vefât etti Çocukluğu Dehli'de geçti Çocuklarla oynarken, büyük bir kasırga onu alıp Ecmîr yakınlarında Kihtû köyüne bıraktı Orada Bâbâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt