Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Harfli Pasta

Harfli Pasta
0
52

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
harfli-pasta.jpg

Harfli Pasta Tanımı İçin Materyaller


Keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması / 1 su bardağı süt ile
Keki ıslatmak için;
  • Az süt

Harfli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Önce krema hazırlıyoruz. Bir sos tavasında kremayı ısıtalım.
  2. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  3. Sonra karışım buzdolabında 3 saat bekletelim, donacak.
  4. Daha sonra vanilyalı pasta kreması bir bardak soğuk süt ile çırpalım.
  5. Donmuş olan çikolatalı krema da bu karışıma eklenerek son kere yüksek zamanda 2 krema birbirine karışana kadar çırpalım.
  6. Keki; yumurta akları ve sarıları ayıralım.
  7. Akları 7-8 dk köpük olana kadar mikserin yüksek evresinde çırpalım.
  8. Başka bir kapta yumurta sarısı ve toz şekeri çırpalım.
  9. Suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  10. En son vanilya,kabartma tozu,un,kakao,nişasta koyup son sefer çırpalım.
  11. Bu karışımı yumurta aklarının üzerine ekleyip ve spatula ile karıştıralım.
  12. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
  13. Soğuyan kekten 2 tane istenilen harften keselim.
  14. Krema sıkmadan evvel süt ile kekleri ıslatalım.
  15. Ortasına ve üzerine hazırlanan kremayı sıkma poşeti yarıdımı ile sıkılam.
  16. Ve üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Harfli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt