Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Harem Güveci

Harem Güveci
0
60

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Harem Güveci Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı et
  • 2 domates
  • 2 çarliston biber
  • 1 kapya biber
  • 1 soğan
  • Tuz, karabiber, köri, kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 kaşık tereyağ
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı kasar rendesi
  • Tuz

Harem Güveci Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuşbaşı etimizi yarım çay bardağı ve biraz sıvı yağ koyduğumuz düdüklüde 15 dk pişirelim.
  2. Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanı ve küp küp doğranmış biberleri az yağda kavuralım.
  3. Pişen etlerimizi tavaya ekleyip, üstüne kabuğu soyulup küp küp doğranmış domateslerimizi de ekleyip, kavuralım.
  4. Ayrı bir tencerede tereyağında arpa şehriyeleri kavuralım. 1,5 su bardağı kaynar su ve biraz tuz ekleyip, çekmesini bekleyelim.
  5. Arpa şehriye pilavımız suyunu çekip pisince altını kapatıp tencerenin kapağına havlu peçete koyup dinlendirelim.
  6. Demlenen pilavla et soteyi birebir tencereye alıp, karıştıralım.
  7. Beşamel sos için; tereyağında unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütümüzü ekleyip, karıştırarak pişirelim.
  8. Kaşar ve tuz ekleyip karıştırıp, altını kapatalım.
  9. Soteli pilavımızı güveç kaplarına hisse edip üstüne beşamel sosumuzu ekleyip, evvelce ısıtılmış fırına atalım. 5 dk sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Harem Güveci Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sebzeli Pirinçli Harem Güveci (Beşamelsiz) Tanımı İçin Gereçler 400 gram kuşbaşı et (Dana kuzu fark etmez)1 çay bardağı sıvı yağ1 tane kuru soğan1 tane havuçYarım su bardağı bezelye1 tane domates2 tane yeşil biber1 diş sarımsakTuz Pilavı için; 3 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Bilecikten Sofralarınızı Şenlendirecek Nefis Bilecik Güveci Tanımı İçin Materyaller 1 kg patates1 kg kuzu eti dana etide kullanabilirsiniz5-6 kesim yeşil biberYarım salkım domates800 gram patlıcan1,5 tatlı kaşığı tuz3 diş sarımsak2 tatlı kaşığı pul biber3 kepçe et suyu1 tatlı kaşığı kekikÇeyrek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler Tavuk harcı için: 2 adet tavuk göğsü3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet küçük soğan2 adet yeşil sivri biber1 adet kırmızı kapya biber1 diş sarımsak1 yemek kaşığı salçaTuz, karabiber, pul biber Krep için: 3 adet yumurta ( büyük boy )1.5 su su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Milföy Çanağında Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler 500 gr tavuk göğsü3 âdet biber1 kase arpacık soğan1 kase çeri domatesÇeyrek çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuz karabiber toz biber1 çay bardağı su Üzerini kapatmak için; 6 adet milföy hamuru Milföy Çanağında Tavuk Güveç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Fırında Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler 5 adet kabak200 gram kıyma1 adet kuru soğan2 adet domates2 adet çarliston biber2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuzSıvıyağ Beşamel Sos İçin 2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt