Milföy Çanağında Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü
- 3 âdet biber
- 1 kase arpacık soğan
- 1 kase çeri domates
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz karabiber toz biber
- 1 çay bardağı su
- 6 adet milföy hamuru
Milföy Çanağında Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü doğrayalım, küp küp ocağa alıp pişirelim suyunu çekince arpacık soğan biberi ekleyip, kavuralım.
- Bir mühlet kavrulunca üzerine domates salçası tuz, karabiber, toz biber domatesi ve su ekleyip, pişirelim.
- Pişen güveci güveç kaseleri ne paylaştıralım, üzerini milföy hamuru ile kapatalım tepsiye yerleştirip tepsinin içine biraz su koyalım.
- 200 derece fırında milföyler kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca servis tabağına zıt çevirelim. Çok hoş bir ana yemek ramazan sofralarınada çok yakışır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.