nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Hanişe ’nin Nefis Ham İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo ham incir
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 yemek kaşığı bal
*1 paket vanilya
Hanişe ’nin Nefis Ham İncir Reçeli Tarifi Yapılışı Ağustos ayında ham incir olur mu demeyin, sokak aralarında ki ağaçlarda oluyormuş Bir ağaçta rastgele bulup hemen en en minikleri seçerek topladım Sizde bulabilirsiniz
İncir sütü çok kaşıntı yaptığı için bir çift mutfak Eleni (plastik) takarak işe koyabiliriz
Öncelikle incirleri ben sirkeli suda azıcık bekletip yıkadım sonra birer çizik atıp daha aşağı ve üstten çok az soydum tümü soyulmayacak lüzum yok Zaten soyulunca eller yapışıyor Kayda Değer olan incirin acı suyunu çıkartırken içine su girmesi Yani bu yüzden kesilmiş atmak tatmin edici
5 litre su kaynatıp içine incirleri atıp kaynamaya bırakıyoruz Bayağı bir kaynayıp incirleri tencerenin dibine çökertecek ve yumuşatacak kıvamda olunca süzmeye alıyoruz İncirler epey yumuşak olacak Kestane gibi hoş kokusunu alacaksınız Süzme işleminden daha sonra soğuk su ile yıkayıp dinlenmeye bırakıyoruz Diğer yandan şerbeti hazırlamaya geçiyoruz Şeker ve suyu koyup kaynayana değin karıştırıp kaynadıktam sonra içine limon tuzunu ekliyoruz Soğuyan incirleri suyunu elimizde sıkarak şerbetin içine atıyoruz eğer suyumu sıkmadan atarsak reçelimiz sulu olur Reçeli kaynamaya bırakıyor şerbetini çekip çok eksik kaldığı an da 1 paket vanilyayı ekliyoruz ve bir iki dakika daha kaynatıyoruz Ardından ise reçelimiz hazır ve kavanoza doldurup bir hoş afiyetle yiyoruz
*1 kilo ham incir
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 yemek kaşığı bal
*1 paket vanilya
Hanişe ’nin Nefis Ham İncir Reçeli Tarifi Yapılışı Ağustos ayında ham incir olur mu demeyin, sokak aralarında ki ağaçlarda oluyormuş Bir ağaçta rastgele bulup hemen en en minikleri seçerek topladım Sizde bulabilirsiniz
İncir sütü çok kaşıntı yaptığı için bir çift mutfak Eleni (plastik) takarak işe koyabiliriz
Öncelikle incirleri ben sirkeli suda azıcık bekletip yıkadım sonra birer çizik atıp daha aşağı ve üstten çok az soydum tümü soyulmayacak lüzum yok Zaten soyulunca eller yapışıyor Kayda Değer olan incirin acı suyunu çıkartırken içine su girmesi Yani bu yüzden kesilmiş atmak tatmin edici
5 litre su kaynatıp içine incirleri atıp kaynamaya bırakıyoruz Bayağı bir kaynayıp incirleri tencerenin dibine çökertecek ve yumuşatacak kıvamda olunca süzmeye alıyoruz İncirler epey yumuşak olacak Kestane gibi hoş kokusunu alacaksınız Süzme işleminden daha sonra soğuk su ile yıkayıp dinlenmeye bırakıyoruz Diğer yandan şerbeti hazırlamaya geçiyoruz Şeker ve suyu koyup kaynayana değin karıştırıp kaynadıktam sonra içine limon tuzunu ekliyoruz Soğuyan incirleri suyunu elimizde sıkarak şerbetin içine atıyoruz eğer suyumu sıkmadan atarsak reçelimiz sulu olur Reçeli kaynamaya bırakıyor şerbetini çekip çok eksik kaldığı an da 1 paket vanilyayı ekliyoruz ve bir iki dakika daha kaynatıyoruz Ardından ise reçelimiz hazır ve kavanoza doldurup bir hoş afiyetle yiyoruz