iltasyazilim
FD Üye
İncir Reçeli Tarifi Yapılışı
İncir Reçeli nasıl yapılır,
Resimli İncir Reçeli Tarifi
Kahvaltı sofralarımızı süsleyen en tatlı besin kaynağı olan reçeller Türk mutfağının geleneğini yansıtırReçelsiz sabah kahvaltısı yapmayanlardansanız işte size leziz bir incir reçeli tarifi;
İncir reçeli yerine getirmek için Malzemeler
1,5 kg ham incir 1,5 kg Toz şeker 1 adet limonun suyu 1,5 su bardağı su
İncir Reçelinin Yapılışı:
Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın, 56 dakika haşlayın
Haşlanan incirleri hemen soğuk su doymuş bir barbar alıp 34 dakika bekletin
Bu esnada baştan pak su kaynatın
Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın
34 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın
Şeker ve 1,5 kadeh suyu kaynatarak şurup haline getirin
Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri tekrar sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatınŞurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın
Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üstüne zıt çevirerek soğutunİsterseniz son kaynama aşamasında içine soyulmuş badem atabilirsiniz
Sağlık olsun *
İncir Reçeli nasıl yapılır,
Resimli İncir Reçeli Tarifi
Kahvaltı sofralarımızı süsleyen en tatlı besin kaynağı olan reçeller Türk mutfağının geleneğini yansıtırReçelsiz sabah kahvaltısı yapmayanlardansanız işte size leziz bir incir reçeli tarifi;
İncir reçeli yerine getirmek için Malzemeler
1,5 kg ham incir 1,5 kg Toz şeker 1 adet limonun suyu 1,5 su bardağı su
İncir Reçelinin Yapılışı:
Soyulmuş incileri bir tencerede kaynattığınız suya atın, 56 dakika haşlayın
Haşlanan incirleri hemen soğuk su doymuş bir barbar alıp 34 dakika bekletin
Bu esnada baştan pak su kaynatın
Kaynayan suya soğuk su da bekleyen incirleri iyiyce sıkarak atın
34 dakika daha kaynattıktan sonra incirleri yine soğuk suya alın
Şeker ve 1,5 kadeh suyu kaynatarak şurup haline getirin
Soğuk suda bekleyen acısı alınmış incirleri tekrar sıkarak şurubun içine atıp, ağır ateşte kaynatınŞurup kıvam almaya başladığında limon suyunu ilave edip altını kapatın
Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırıp, kapaklarını kapattıktan sonra tezgahın üstüne zıt çevirerek soğutunİsterseniz son kaynama aşamasında içine soyulmuş badem atabilirsiniz
Sağlık olsun *