Ismini duyanların çok şaşırdığı tadı harika bir tatlının tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yalnızca hamur ile yapıldığı için en sevilen tatlılardan biri olarak görülen hanım göbeği tatlısını yapmak aslında çok olağan. Severek tüketeceğiniz hanım göbeği tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.
Hanım göbeği tatlısı, Türk mutfağının yıllardır vazgeçilmezi olan, asla yağ çekmeyen hafif bir tatlıdır. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık hanım göbeği tatlısı, biraz zahmetli olsa da çok sık pişirilen tatlılar arasında. Şerbetli tatlıların başında gelen Hanım göbeği tatlısı geçmişten bu yana severek tüketilmektedir. Hamuru pişirilerek yapılan tatlılardan biri olan bu tatlı, 18.yüzyılda Ramazan ayı, bayram, ve sair şahsi günlerde sıkça yapılıp tüketilmiştir. İstanbul tatlıcıları yıllarca bu tatlıyı müşterilerine sıcak sıcak sunmuştur. Bu tatlı ismini hanım göbeğine bezemesinden almıştır. Çok eski yıllarda fırında pişirilerek yapılan bu tatlı şimdilerde kızartılarak yapılıyor. Birinci bakışta ölçüsüz yağlı ve şerbetli olduğu düşünülen hanım göbeği sandığınız üzere değil. Evet konutta hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?
HANIM GÖBEĞİ TATLISI TANIMI:
MATERYALLER
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı likit yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
25-30 adet fındık
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.