iltasyazilim
FD Üye
Hangi Sebze Neye İyi Geliyor
Sebzelerin Faydaları Sebzeler Nelere İyi Geliyor?
Demir yönünden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor Biberde bulunan bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor
A vitamini ve fosfor kaynağı patlıcan sinirlere iyi geliyor, kalp çarpıntısını gideriyor Sadece lahana çeşitlerinde yer alan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruyor, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlıyor
Hangi Sebze Neye İyi Gelir
LAHANA
Oldukça Çok B, C ve E vitamini ve potasyum taşıyan lahananın, şeker ve romatizma hastaları için de çok yardımcı olduğunu gösteren uzmanlar, bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirdiğini, bol idrar söktürdüğünü, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attığını bildiriyor Uzmanlar, lahananın kansızlığı giderdiğini ve kansere karşısında etkili olduğunu da kaydediyor
KARNABAHAR
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine aleyhinde koruyan indol3 karbonal yer alan karnabaharın, lahanadaki beslenme değerinin çoğuna sahip olduğunu belirten uzmanlar, Karnabahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir
ISPANAK
ABDde, tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve hoş tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor Salatada yenilen ham ıspanak, şahane bir lif kaynağı Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve basur rahatsızlığına iyi geliyor
FASULYE
Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, gençyaşlı herkese tavsiye ediyor Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve şekerde de çok üstünlük verdiğini bildiriyor
BEZELYE
Kansızlığı gideren ve pekliği geçiren taze bezelyenin, kan kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ifade eden uzmanlar, gıda değeri ve insana hasar vermeme bakımından fasulyeden daha üstün olduğunu savunuyor
SİVRİ BİBER
Uzmanlar, biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunduğunu kaydederek, bunların, mideyi kuvvetlendirdiğini, iştah açtığını ve mide tembelliğini giderdiğini söylüyor
PATLICAN
Uzmanlar, patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahip olduğunu, bunlarla sinirleri teskin ettiğini ve yürek çarpıntısını giderdiğini vurguluyor Patlıcanın pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirdiğini, bol idrar söktürdüğünü, vücuttaki artı suyu dışarı boşalttığını ve kilo verdirdiğini kaydeden uzmanlar, şeker hastalarının, patlıcan salatasından fazla fayda gördüğünü, kansızlığa iyi geldiğini, kanı arttırdığını ve kalbe sükunet verdiğini ifade ediyor
BROKOLİ
Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha artı beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor
PIRASA
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve dağıtılmış nitritleri ile fazla şifa verici özelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, damar sertliği için faydalı olduğunu belirtiyor
ENGİNAR
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve takâtsizlik maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirdiğini söylüyor
KEREVİZ
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve dağıtılmış madeni maddeleriyle fazla yardımsever olduğunu bildiren uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah açtığını bildiriyor Uzmanlar, kerevizin, iç salgı bezlerini ve bilhassa vücutta çok çeşitli vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırdığını, asap yorgunluğunu da önlediğini açıklama ediyor
SEMİZOTU
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok yardımsever olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, asap krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor
PATATES
Avrupa ve ABDde mutfağın baş köşesinde bulunan patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemen aşağı veya yakınında olduğunu bildiren uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül ya da buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor
DOMATES
Bol ve dağıtılmış vitaminleri, mineralleri ve yardımsever organik asitleri ile tıbbi değeri fazla yüksek bir sebze olan domatesin, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domatesteki C vitamininin, nasihat edilen günlük miktarın yüzde 50sinden fazla olduğunu bildiriyor
SOĞAN
Soğanda bolca A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok yardımcı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, yürek ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, deri hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda fazla menfaat verdiğini, bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor Soğanın, vücuttaki artı tuzu da dışarı attığını bildiren uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor
SARIMSAK
Uzmanlara tarafından, bu bariz kokulu yumruda, her türlü harika özellik mevcut Sarmısağın tansiyon düşürdüğü, kan pıhtılaşmasını azalttığı, kötü LDL kolesterolünü hayal, dürdüğü, bazı mide kanserlerini önlediği, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ispatlandığını söyleyen uzmanlar, sarımsaktaki allicin denilen bir maddenin, yalnızca kendi özgü kokusunu vermekte kalmadığını, hem bakteri gelişimini önlediğini, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip ettiğini kaydediyor
HAVUÇ
Uzmanlar, havucun, hızla kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor Kansızlık halinde, sabahtanöğleakşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve ayrıntılarıyla çiğnenerek yenilmesi öneriliyor
SALATALIK
Salatalığın kanı temizlediğini, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü açıklayan uzmanlar, idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı attığını bildiriyor Salatalığın, içeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizlediğini, ciltteki ter bezlerini çalıştırdığını gösteren uzmanlar, bol vitamin ve madeni madde verdiğini, bu nedenle cildin taze ve pürüzsüz olmasına destek ettiğini vurguluyor
TURP
Uzmanlar, dağıtılmış esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turpun, karaciğeri midçalıştırdığnı, böbreklerdeki kum ve taşı döktüğünü, bronşlara etki ettiğini, dalak şişliğini giderdiğini ve cildi güzelleştirdiğini açıklama ediyor
MAYDANOZ
Uzmanlara tarafından maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposu durumunda Genel Olarak taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunuyor bir parça maydanoz, jurnal C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor
TERE
Terenin, ham salatalara lezzet ve canlılık kattığını, hem değerli bir sebze suyu olduğunu vurgulayan uzmanlar, farklı alanlara yönlendirilmiş vitaminler ve özellikle C vitamini, bir takım faydalı esanslar ve mineralleri ile çok tesirli ve faydalı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, terenin, karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırdığını, gribi geçirdiğini, kanda şekeri düşürdüğünü, kansızlığı giderdiğini, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırdığını, iştahsızlık çekenlere çok menfaat verdiğini, bol demiri ile kanı tazelediğini, kansere karşısında koruduğunu, bağırsaklardaki farklı alanlara yönlendirilmiş solucanları döktüğünü kaydediyor
ŞALGAM
Şalgamın taş ve kum döktüğünü, bronşları boşalttığını, bol idrar söktürdüğünü ve pekliği giderdiğini söyleyen uzmanlar, şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata biçiminde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi geldiğini bildiriyor
MARUL
Bol Miktarda değişik mineralleri taşıyan marulun, sinirleri teskin edip iyi uyku verdiğini ve erkeklerde cinsel arzuyu frenlediğini bildiren uzmanlar, yemekten önce salata şeklinde yenen marulun, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürdüğünü bildiriyor
ROKA
Çeşitli esansları, P ve K vitaminleri, fazla faydalı mineralleri taşıyan rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü çok arttıran bir yeşillik olduğu ifade ediliyor
Alıntıdır *
Sebzelerin Faydaları Sebzeler Nelere İyi Geliyor?
Demir yönünden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor Biberde bulunan bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor
A vitamini ve fosfor kaynağı patlıcan sinirlere iyi geliyor, kalp çarpıntısını gideriyor Sadece lahana çeşitlerinde yer alan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruyor, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlıyor
Hangi Sebze Neye İyi Gelir
LAHANA
Oldukça Çok B, C ve E vitamini ve potasyum taşıyan lahananın, şeker ve romatizma hastaları için de çok yardımcı olduğunu gösteren uzmanlar, bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirdiğini, bol idrar söktürdüğünü, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attığını bildiriyor Uzmanlar, lahananın kansızlığı giderdiğini ve kansere karşısında etkili olduğunu da kaydediyor
KARNABAHAR
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine aleyhinde koruyan indol3 karbonal yer alan karnabaharın, lahanadaki beslenme değerinin çoğuna sahip olduğunu belirten uzmanlar, Karnabahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir
ISPANAK
ABDde, tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve hoş tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor Salatada yenilen ham ıspanak, şahane bir lif kaynağı Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve basur rahatsızlığına iyi geliyor
FASULYE
Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, gençyaşlı herkese tavsiye ediyor Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve şekerde de çok üstünlük verdiğini bildiriyor
BEZELYE
Kansızlığı gideren ve pekliği geçiren taze bezelyenin, kan kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ifade eden uzmanlar, gıda değeri ve insana hasar vermeme bakımından fasulyeden daha üstün olduğunu savunuyor
SİVRİ BİBER
Uzmanlar, biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunduğunu kaydederek, bunların, mideyi kuvvetlendirdiğini, iştah açtığını ve mide tembelliğini giderdiğini söylüyor
PATLICAN
Uzmanlar, patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahip olduğunu, bunlarla sinirleri teskin ettiğini ve yürek çarpıntısını giderdiğini vurguluyor Patlıcanın pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirdiğini, bol idrar söktürdüğünü, vücuttaki artı suyu dışarı boşalttığını ve kilo verdirdiğini kaydeden uzmanlar, şeker hastalarının, patlıcan salatasından fazla fayda gördüğünü, kansızlığa iyi geldiğini, kanı arttırdığını ve kalbe sükunet verdiğini ifade ediyor
BROKOLİ
Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha artı beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor
PIRASA
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve dağıtılmış nitritleri ile fazla şifa verici özelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, damar sertliği için faydalı olduğunu belirtiyor
ENGİNAR
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve takâtsizlik maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirdiğini söylüyor
KEREVİZ
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve dağıtılmış madeni maddeleriyle fazla yardımsever olduğunu bildiren uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah açtığını bildiriyor Uzmanlar, kerevizin, iç salgı bezlerini ve bilhassa vücutta çok çeşitli vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırdığını, asap yorgunluğunu da önlediğini açıklama ediyor
SEMİZOTU
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok yardımsever olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, asap krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor
PATATES
Avrupa ve ABDde mutfağın baş köşesinde bulunan patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemen aşağı veya yakınında olduğunu bildiren uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül ya da buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor
DOMATES
Bol ve dağıtılmış vitaminleri, mineralleri ve yardımsever organik asitleri ile tıbbi değeri fazla yüksek bir sebze olan domatesin, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domatesteki C vitamininin, nasihat edilen günlük miktarın yüzde 50sinden fazla olduğunu bildiriyor
SOĞAN
Soğanda bolca A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok yardımcı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, yürek ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, deri hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda fazla menfaat verdiğini, bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor Soğanın, vücuttaki artı tuzu da dışarı attığını bildiren uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor
SARIMSAK
Uzmanlara tarafından, bu bariz kokulu yumruda, her türlü harika özellik mevcut Sarmısağın tansiyon düşürdüğü, kan pıhtılaşmasını azalttığı, kötü LDL kolesterolünü hayal, dürdüğü, bazı mide kanserlerini önlediği, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ispatlandığını söyleyen uzmanlar, sarımsaktaki allicin denilen bir maddenin, yalnızca kendi özgü kokusunu vermekte kalmadığını, hem bakteri gelişimini önlediğini, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip ettiğini kaydediyor
HAVUÇ
Uzmanlar, havucun, hızla kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor Kansızlık halinde, sabahtanöğleakşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve ayrıntılarıyla çiğnenerek yenilmesi öneriliyor
SALATALIK
Salatalığın kanı temizlediğini, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü açıklayan uzmanlar, idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı attığını bildiriyor Salatalığın, içeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizlediğini, ciltteki ter bezlerini çalıştırdığını gösteren uzmanlar, bol vitamin ve madeni madde verdiğini, bu nedenle cildin taze ve pürüzsüz olmasına destek ettiğini vurguluyor
TURP
Uzmanlar, dağıtılmış esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turpun, karaciğeri midçalıştırdığnı, böbreklerdeki kum ve taşı döktüğünü, bronşlara etki ettiğini, dalak şişliğini giderdiğini ve cildi güzelleştirdiğini açıklama ediyor
MAYDANOZ
Uzmanlara tarafından maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposu durumunda Genel Olarak taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunuyor bir parça maydanoz, jurnal C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor
TERE
Terenin, ham salatalara lezzet ve canlılık kattığını, hem değerli bir sebze suyu olduğunu vurgulayan uzmanlar, farklı alanlara yönlendirilmiş vitaminler ve özellikle C vitamini, bir takım faydalı esanslar ve mineralleri ile çok tesirli ve faydalı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, terenin, karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırdığını, gribi geçirdiğini, kanda şekeri düşürdüğünü, kansızlığı giderdiğini, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırdığını, iştahsızlık çekenlere çok menfaat verdiğini, bol demiri ile kanı tazelediğini, kansere karşısında koruduğunu, bağırsaklardaki farklı alanlara yönlendirilmiş solucanları döktüğünü kaydediyor
ŞALGAM
Şalgamın taş ve kum döktüğünü, bronşları boşalttığını, bol idrar söktürdüğünü ve pekliği giderdiğini söyleyen uzmanlar, şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata biçiminde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi geldiğini bildiriyor
MARUL
Bol Miktarda değişik mineralleri taşıyan marulun, sinirleri teskin edip iyi uyku verdiğini ve erkeklerde cinsel arzuyu frenlediğini bildiren uzmanlar, yemekten önce salata şeklinde yenen marulun, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürdüğünü bildiriyor
ROKA
Çeşitli esansları, P ve K vitaminleri, fazla faydalı mineralleri taşıyan rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü çok arttıran bir yeşillik olduğu ifade ediliyor
Alıntıdır *