iltasyazilim
FD Üye
Hangi balığın pilavı meşhurdur
sizlere hamsili plav tarifi sunalım
Malzemeler
Yarım kilo ançuez
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
yenibahar
karabiber
akıcı yağ
margarin,tuzlu
Hazırlanışı
Isıya dirençli borcam margarinle yağlanır Kılçıkları ayıklanan hamsilerin dış yüzeyleri, dışa gelecek şekilde, tencereye dibinden başlanarak sık bir şekilde sıralanır(hamsiler pişince kendini çekiyor) Hamsilerin üzerine iç pilav dökülür, kalan hamsiler pilavın üzerine sıralanır, bir iki parça margarin veya tereyağı koyulup 200 derece fırında 4045 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir
İç pilav: yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur,(fıstık seviyorsanız dolmalık fıstık koyun)üstüne pirinçler ilave edilir Pirinçler biraz kavrulduktan sonradan, yenibahar, karabiber, tuz ve su koyulup alışılagelmiş pilav gibi pişirilir Pilav suyunu çektiğinde demlenmeden hamsilerin üstüne dökülür
Not: hamsilerin dış yüzeylerini darı ununa bulayabilirsiniz, ançuez miktarına tarafından pirincinizi ve tencerenizi ayarlayın *
sizlere hamsili plav tarifi sunalım
Malzemeler
Yarım kilo ançuez
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
yenibahar
karabiber
akıcı yağ
margarin,tuzlu
Hazırlanışı
Isıya dirençli borcam margarinle yağlanır Kılçıkları ayıklanan hamsilerin dış yüzeyleri, dışa gelecek şekilde, tencereye dibinden başlanarak sık bir şekilde sıralanır(hamsiler pişince kendini çekiyor) Hamsilerin üzerine iç pilav dökülür, kalan hamsiler pilavın üzerine sıralanır, bir iki parça margarin veya tereyağı koyulup 200 derece fırında 4045 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir
İç pilav: yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur,(fıstık seviyorsanız dolmalık fıstık koyun)üstüne pirinçler ilave edilir Pirinçler biraz kavrulduktan sonradan, yenibahar, karabiber, tuz ve su koyulup alışılagelmiş pilav gibi pişirilir Pilav suyunu çektiğinde demlenmeden hamsilerin üstüne dökülür
Not: hamsilerin dış yüzeylerini darı ununa bulayabilirsiniz, ançuez miktarına tarafından pirincinizi ve tencerenizi ayarlayın *