Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü

Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü
0
59

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hamur-olan-kadayifin-donusumu.jpg

Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi İçin Malzemeler


Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Şerbet azizliğine uğrayıp hamur olmuş tepsi kadayıf :)
  1. Hamur olan kadayıfı ufalayıp fırın tepsisine ince şekilde yerleştirip 200°de 10-15 dk kontrollü kızartın.Not: tepsi kadayıf tatlısını yaparken zaten yağ,şeker ve ceviz kullanıldığı için tekrar ilave etmeme gerek kalmadı.
  2. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım.Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
  3. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
  4. Daha sonra vanilya ve krem şantiyi ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  5. Bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
  6. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
  7. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.Afiyet olsun????.
Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Materyaller 250- 300 gram kadar tel kadayıf3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin5 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı dövülmüş ceviz-fındık Muhallebisi için: 1 lt süt4 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı mısır nişastası1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 200 gram kadar tel kadayıf1.5 yemek kaşığı tereyağ2.5 yemek kaşığı toz şeker Muhallebisi için: 1 lt süt4 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı mısır nişastası1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 adet yumurta sarısı1 paket sıvı krema yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler 500 gram taze kadayıf250 gram tereyağ1 kase dövülmüş ceviz Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3 su bardağı suYarım limonsuyu Üzeri için; Antep fıstığı tozu Yanına; Krem şanti veya taze kaymak Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kavrulmuş kadayıf (çiğse kısık ateşte kavuralım)2.5 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı şeker1 su bardağı iri kıyılmış ceviz yahut fındık Muhallebisi için: 1 litre süt1 su bardağı şeker3.5 yemek kaşığı nişasta4.5 yemek kaşığı un1 paket (200 ml)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 200 gram çiğ kadayıf1 kaşık şeker1 kaşık tereyağ1 çay bardağı ceviz yada fındık kırığı (Tercihe kalmış) Muhallebi gereç 1 litre süt1 su bardağından bir parmak eksik şeker4 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişastaVanilya Ayrıyeten kremaya katmak için Krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt