
Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet azizliğine uğrayıp hamur olmuş tepsi kadayıf
- Hamur olan kadayıfı ufalayıp fırın tepsisine ince şekilde yerleştirip 200°de 10-15 dk kontrollü kızartın.Not: tepsi kadayıf tatlısını yaparken zaten yağ,şeker ve ceviz kullanıldığı için tekrar ilave etmeme gerek kalmadı.
- Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım.Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
- Daha sonra vanilya ve krem şantiyi ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
- Bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
- Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
- Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.Afiyet olsun????.