Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf
0
54

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
muhallebili-kadayif.jpg

Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Materyaller

  • 250- 300 gram kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz-fındık
Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema

Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin.
  2. Üzerine şekeri ve kavrulmuş kadayıfı ekleyerek kavurun özdeşleşmesini sağlayın.
  3. Son olarak cevizi ek edin ve bir müddet daha kavurup ocaktan alın.
  4. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
  6. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir imaj alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  7. Hazırladığımız kadayıfı isteğe nazaran kuplara, borcama yada bir tepsiye yerleştirin.
  8. Kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
  9. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları yerleştirin.
  10. Tatlımızı soğumaya bırakalım tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
  11. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun… :).
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt