bilgisayarci
FD Üye
Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- Yarım kase mısır unu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pişirme kağıdı
Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamsileri arzu ettiğiniz gibi temizletin. Kılçıklı ya da kılçıksız. Un ve tuzu bir kasede karıştırıp balıkları yıkayıp, süzüp, unlu karışıma bulayın. Yağlı kağıdı tezgaha yayın.
- Hamsileri güzelce yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıt üzerine dizin. Bir fırça yardımıyla hamsilerin üzerine zeytinyağını sürün. Ben iki tarafına sürüp öyle yağlı kağıt üzerine serdim.
- Yuvarlak elde ettikten sonra yağlı kağıdın geride kalan kısmıyla üzerini kapatın. Hamsilerin etrafını yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıdı burarak kapatın.
- Kürdan yardımıyla üzerinde delikle yapın ve balık tavanızı kızdırın. Hiç birşey sürmeyin. Balık tavanıza yağlı kağıda sardığınız hamsileri koyun.
- Tavanızın kapağıyla yağlı kağıdı alt üst edin. Öbür tarafını da aynı şekilde kızartın. Tüm hamsiler için aynı işlemi yapın. Hepsi bu kadar.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.