Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi Çorbası

Hamsi Çorbası
0
34

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hamsi-corbasi.jpg

Hamsi Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg hamsi kılçığı ve başı
  • 15 adet ayıklanmış hamsi
  • 1 adet soğan 1adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1-2 yaprak maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un yeteri kadar yağ
  • Tuz
Üzeri için
  • Kırmızı toz biber yağ

Hamsi Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle balık kılıç ve başını tencereye alalım üzerine su ek edelim kaynatalım.
  2. Akabinde bir tencereye yeteri kadar yağ alalım zerzevatları doğrayalım hepsini birlikte soteliyelim unumuzu ek edin.
  3. 1- 2 çevirin zerdeçal defne yaprağı ek edin üzerine geçecek formda su ek edin.
  4. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  5. Yaprağı alın rondodan geçirin.
  6. Kaynayan balık suyunu süzgeç yardımı ile zerzevat karışımını ek edin.
  7. Limon suyunu ek edin karıştırın. Kıvamına nazaran suyunu ayarlayın balıkları doğrayın. Ek edin.
  8. Bir kaç taşım kaynatın.
  9. Maydanoz ek edin.
  10. 1- 2 taşım kaynatın ocaktan alın.
  11. Üzerine sıvı yağ tozkırmızı biber ek edin. Afiyet olsun.
Hamsi Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt