Hamilelik Doneminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar,
Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler
Gebelik Doneminde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Hamilelik Doneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir
Hamilelik Doneminde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar maddeler halinde şunlardır;
imageshamilelikdonemindedikkatedilmesigerekenkurallar5af73a0895ce7
Kızartma yerine fırında ve ızgarada yapılan yemekleri tercih edin
Tam yağlı sut urunleri yerine yağsız veya az yağlı sut, yoğurt, peynir urunleri ile yağsız kırmızı et, kumes hayvanları ve balığı yeğleyin
Şekerleme, kek, pasta ve tatlı gibi besin ogeleri duşuk, yağ ve kalori iceriği yuksek besinlerden uzak durun
Vitamin yonunden zengin sebze ve meyveleri her oğunde tuketin
Sebzelerin ve makarnanın, eriştenin haşlama sularını dokmeyin Kuru fasulye, nohut ve barbunya gibi kuru baklagilleri iyice yıkadıktan sonra ıslatın ve haşlama sularını dokmeyin
Kalsiyum yonunden zengin olan sut, yoğurt ve peyniri belirtilen miktarlarda duzenli olarak tuketin
Her gun 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil tuketin
Kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekleri; portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamini yonunden zengin sebze ve meyvelerle birlikte tuketin
Vitaminler yonunden zengin sebze ve meyveleri her oğunde tuketin
Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi iceren besinler ile hazır besinleri olabildiğince az tuketin
Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanın Doğal besinlerle yeterince alınmayan iyot, ancak iyotlu tuzun kullanılması ile anne sutunden bebeğe gecer
Kuru meyveler ve kuru yemişler, yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi mineraller yonunden de zengindir Ağırlık kontrolu de yapılarak bu besinler tuketilebilir
Kansızlığa neden olduğundan yemekte cay icmeyin Cayı kuşluk, ikindi gibi oğun aralarında, yani yemeğinizi yedikten 12 saat sonra acık olarak icin; caya limon ya da limon suyu ekleyin İcecek olarak ıhlamur, kuşburnu gibi bitki caylarını yeğleyin
Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı icecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını, ayran ya da limonatayı tercih edin
Pekmez kan yapıcıdır, şeker boş enerji kaynağıdır Şeker yerine tatlı olarak pekmez tuketmet, kansızlığa karşı alınacak onlemlerden biridir
Tarım urunlerine haşere oldurucu ilaclar atıldığından, sebze ve meyveleri cok iyi yıkayın
Yemek yaparken ellerinizin temiz olmasına dikkat edin Ellerinizi sık sık sabunlu su ile yıkayın
Sigara ve alkol kullanımına son verin
Doktorunuza danışmadan ilac kullanmayın
Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler
Gebelik Doneminde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Hamilelik Doneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir
Hamilelik Doneminde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar maddeler halinde şunlardır;
imageshamilelikdonemindedikkatedilmesigerekenkurallar5af73a0895ce7
Kızartma yerine fırında ve ızgarada yapılan yemekleri tercih edin
Tam yağlı sut urunleri yerine yağsız veya az yağlı sut, yoğurt, peynir urunleri ile yağsız kırmızı et, kumes hayvanları ve balığı yeğleyin
Şekerleme, kek, pasta ve tatlı gibi besin ogeleri duşuk, yağ ve kalori iceriği yuksek besinlerden uzak durun
Vitamin yonunden zengin sebze ve meyveleri her oğunde tuketin
Sebzelerin ve makarnanın, eriştenin haşlama sularını dokmeyin Kuru fasulye, nohut ve barbunya gibi kuru baklagilleri iyice yıkadıktan sonra ıslatın ve haşlama sularını dokmeyin
Kalsiyum yonunden zengin olan sut, yoğurt ve peyniri belirtilen miktarlarda duzenli olarak tuketin
Her gun 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil tuketin
Kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekleri; portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamini yonunden zengin sebze ve meyvelerle birlikte tuketin
Vitaminler yonunden zengin sebze ve meyveleri her oğunde tuketin
Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi iceren besinler ile hazır besinleri olabildiğince az tuketin
Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanın Doğal besinlerle yeterince alınmayan iyot, ancak iyotlu tuzun kullanılması ile anne sutunden bebeğe gecer
Kuru meyveler ve kuru yemişler, yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi mineraller yonunden de zengindir Ağırlık kontrolu de yapılarak bu besinler tuketilebilir
Kansızlığa neden olduğundan yemekte cay icmeyin Cayı kuşluk, ikindi gibi oğun aralarında, yani yemeğinizi yedikten 12 saat sonra acık olarak icin; caya limon ya da limon suyu ekleyin İcecek olarak ıhlamur, kuşburnu gibi bitki caylarını yeğleyin
Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı icecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını, ayran ya da limonatayı tercih edin
Pekmez kan yapıcıdır, şeker boş enerji kaynağıdır Şeker yerine tatlı olarak pekmez tuketmet, kansızlığa karşı alınacak onlemlerden biridir
Tarım urunlerine haşere oldurucu ilaclar atıldığından, sebze ve meyveleri cok iyi yıkayın
Yemek yaparken ellerinizin temiz olmasına dikkat edin Ellerinizi sık sık sabunlu su ile yıkayın
Sigara ve alkol kullanımına son verin
Doktorunuza danışmadan ilac kullanmayın