
Hamburger Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta sarısı
Hamburger Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabının içerisine ılık su, süt, maya ve yumurtayı koyarak karıştırıyoruz.
- Üzerine tereyağı, un ve şekeri ilave edip yoğuruyoruz.
- Elimize yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu karışımdan 10 adet ekmek elde ediyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurları diziyoruz.
- 15 dakika tepside mayalandıktan sonra üzerine süt ve yumurta sarısı karışımını sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Ben üzerine susam serpmeyi tercih ettim, hamburgerimizin içerisine istersek konutta hazırladığımız hamburger etimizi, istersek marketten aldığımız eti kullanabiliriz.
- Ben ayrıyeten turşu, cheddar peyniri, marul, mayonez soslu kara lahana ve ketçap kullandım.
- Vazgeçilmezi patates kızartması ile birlikte.