Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamburger Ve Soğan Halkası

Hoş geldin! malayani tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hamburger Ve Soğan Halkası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hamburger Ve Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler KÖFTE İÇİN:


*500 gr (Orta yağlı)Kıyma
*2, 5 yemek kaşığı ekmek içi veya galeta unu
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 adet yumurta
*4 çay kaşığı kimyon (Dikkat tepeleme olmasın)
*3 çay kaşığı karabiber
*14 çay kaşığı tuz
*Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz

EKMEĞİ İÇİN:


*550 gram un (2 su bardağı un)
*15 gram toz şeker (1 yemek kaşığı toz şeker)
*15 gram yaş maya (1 paket yaş mayanın üçte biri)
*200 ml süt *(1 su bardağından 1 parmak eksik süt)
*25 gram yoğurt (1, 5 yemek kaşığı yoğurt)
*50 ml zeytinyağı *(Yarım ajda çay bardağı zeytinyağı)
*1 iri boy yumurta
*23 tutam tuz

SOĞAN HALKASI İÇİN:


*4 adet büyük boy tatlı soğan
*3 adet yumurta
*Un
*Galeta unu (Evde kendi galetasını yapanlar iyi çekilmiş ekmek kırıntısı da kullanabilirler)
*Tuz

Hamburger Ve Soğan Halkası Tarifi Yapılışı 1 Soğan yapımı:
İlk olarak soğan halkalarını yapıyoruz Çünkü buzlukta bekleteceğiz Buzlukta bekletmek bize kızartırken kolaylık sağlayacaktır Soğanın yumurtalı galetalı dış elbisesi soyulmayacak ve dağılmadan kızaracaktır
Soğanları kalın kalın halka şeklinde dilimliyoruz Halkaları birbirinden ayırıyoruz ve soğanları tuzluyoruz 3 ayrı kaba çırpılmış yumurta un ve galeta koyuyoruz Soğanları sırasıyla YUMURTAUNYUMURTAGALETAya batırıyoruz Bu sıra biraz fazla yumurta harcatıyor fakat en sağlan dış elbiseyi bu yolla elde ediyoruz inan;) Hazırladığımız soğan halkalarını bir tepsiye birbirine yapışmayacak şekilde dizip buzluğa atıyoruz
2 Ekmek yapımına başlıyoruz ***(Ben bu tarifi Arda’nın mutfağında görmüştüm ama gramajlı olduğu için kendimce bardak ölçüsüne çevirerek uyguladım ) İsteyenler ve sevenler hazır burger ekmeklerini de tercih edebilir ***
Un ve tuzu bir derin kapta karıştırıyoruz
Ortasını çukur yapın ve diğer bütün malzemeyi çukura ekleyip, hamur olacak şekilde karıştırıp ve güzelce yoğuruyoruz
İyice hamur kıvamına gelince, kabın üzerini streç filmle sıkıca bir kaç kat kapatıp 1 saat ilk mayalanma turu için bekletiyoruz
1 saat sonra streçi yırtıp, hamurdan burger ekmeği büyüklüğünde toplar kesiyoruz ve yoğurarak yuvarlak bir top şekli veriyoruz Top şekli verdiğiniz ekmekleri, yine streçle kapatın ve 30 dk Daha ikinci mayalandırma turu için kenarda bekletiyoruz
180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerine biraz da yumurta sarısı sürerek ve dilerseniz susam serperek 20 dk Pişiriyoruz
3 Şimdi sıra köftelerde:
Kıymayı, çok ince doğranmış ya da rendelenmiş kuru soğan ve ekmek içi ile birlikte derince bir kaba alın Kimyon, karabiber, tuz ve yumurta ilavesi ile tüm malzemeyi harmanlayın Hazır olan köfte harcına ekmek boyutlarından biraz büyük olacak biçimde şekil verdikten sonra buzdolabında bekletin
Önce buzlukta bekleyen soğan halkalarını bol yağda altın rengi alana kadar kızartın Ardından, Hamburger köftesini, ızgarada ve yüksek ateşte arkalı önlü kızartın Damak tadınıza göre pişirme süresini ayarlayın
Burger ekmeklerinizi köftelerinizi pişirdiğiniz ızgara basıp içine köfte marul, domates ve istediğiniz sosu ekleyip soğan halkası ile servis edin
AFİYET OLSUN)
 
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt