
Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Bu Tatlının Tiryakisi Olacaksınız ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tutam tuz
- 4/1 su bardağı sıvı yağı ( Çeyrek )
- 2 bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su kullanabilir
- Sıvı yağı
Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Bu Tatlının Tiryakisi Olacaksınız ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayınız. Şekeri ile suyu tencereye alıp kaynamaya bırakınız.
- Limonunu ocağı kapatmadan en az 5 dakika önce ekleyiniz suyunu sürüp kıvamını alıncaya kadar kaynatınız ve kenara alıp şovumaya bırakınız.
- Sonra hamuru için 2 bardak suyu balı, tuzu ve sıvı yağını ocağa koyup kaynatınız.
- Kaynayınca altını kapatıp unu ,irmiği ekleyip iyice toparlanıncaya kadar karıştırınız.
- Daha sonra sıkma torbasına duy takarak hamuru torbaya koyup sıkınız. Ve halka şekli veriniz.
- Sıvı yağını kızartma kabınıza koyup iyice kaynayınca içine sekil verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartınız.
- Altı kızarmadan sakın çevirmeyiniz dağılır. Birde sıvı yağını hamurların üstünü kapatacak kadar koyun.
- Kızaran hamurları hemen soğuk şerbete atınız.
- 1 -2 dakika bekletip çıkarınız. Afiyet olsun.Not :isteğe göre bu tatlıya vanilya da koyabilirsiniz. Ben sade seviyorum. Birde kızaran sıcak hamurları ,soğuk şerbete atınız.
Halka Tatlısı (Çıtır Çıtır Bu Tatlının Tiryakisi Olacaksınız ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı