Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Tavuk Büryan

Hoş geldin! forumdas1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Güveçte Tavuk Büryan

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
guvecte-tavuk-buryan.jpg

Güveçte Tavuk Büryan Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-8 adet baget tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tereyağ
  • Domates sos

Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinci üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suya koyarak yarım saat bekletiyoruz.
  2. Bu sırada bagetleri üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla 20-25 dk haşlıyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağı alarak ince ince doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
  4. Pirinci ekliyoruz, nane ve tuz ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kavrulan pirinci güvece alıp üzerine tavukları diziyoruz.
  6. 2. 5 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip tavukların üzerine domates sos sürüp 200 derece fırında 45 dk pişiriyoruz.
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt