Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte Patlıcan Kebabı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guvecte-patlican-kebabi.jpg

Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Yağ
  • Kara biber
  • Kekik
  • Pul biber
  • Renk biberi
  • 1.5 yemek kaşığı salça

Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak etleri tencereye alıyoruz üzerine su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Yarım saat haşlanması kâfi. Bu sırada patlıcanları şeritler halinde soyup küp küp doğruyoruz ve hafif formda tencerede yağda kızartıp alıyoruz.
  2. Bir tava içerisine yağ soğan ve sarımsak alarak kavuruyoruz. Pembeleşen soğana etleri ek ediyoruz. Daha sonra doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekliyoruz.
  3. En son tuzu ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Güveç kaplarına patlıcan ve etleri karışık bir formda alıyoruz.
  4. 1.5 yemek kaşığı salçayı, etleri haşladığımız et suyu prensip açıyoruz. Kekik karabiber pulbiber renk biberi tuz ekleyerek su eği yapıyoruz.
  5. Güveçlere hazırladığımız sosu döküyoruz ve 200 derece ısıttığımız fırına tepsiyle yerleştirip üzerine ıslatıp sıktığımız yağlı kağıdı örtüyoruz(etlerin üzeri yanmadan pişmesi için)
  6. 25-30 dakika sonra yumuşacık pişmiş patlıcan kebabımız hazır. Afiyet olsun ????
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt