iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Etli Kuru Fasulye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*3 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
*500 Gram Dana Eti
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 Su Bardağı Tane Bezelye
*Tuz
*Salça
*Karabiber
*Pul biber
*Tereyağı
Güveçte Etli Kuru Fasulye Yapımı Tarifi Yapılışı Kullanacak olduğumuz 1 gün önceden suya koyup beklettiğimiz kuru fasulyeyi ayrı bir tencerede yaklaşık 30 dk haşlıyoruz, haşlanan kuru fasulye hem daha çabuk pişecek hem de gazı biraz da olsa çıkacaktır Haşladığımız fasulyeleri süzerek bir kenarda bekletiyoruz
Fasulyelerin haşlanması esnasında kullanacak olduğumuz eti 1 su bardak su ekleyerek 1520 dakika haşlıyoruz, etler haşlanınca 1 adet kuru soğanı orta büyüklükte kıyarak etlerimizin üzerine ekliyoruz 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek ateşimizin altını kısıyoruz ve soğanlar ile eti kavurmaya devam ediyoruz Et ve soğan kavrulurken üzerine birer çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve yarım yemek kaşığı tuz ekliyoruz Et ve soğanlar kavrulunca fasulye ve tane bezelyeleri güvece ekliyoruz 2 su bardağı kadar su, birkaç dilim tereyağı ekleyerek güvecin üzerini folyo ile sarıp 220 derece ısınmış olan fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz Yemek pişince pilav yada sade olarak servis yapabilirsiniz Herkese afiyet olsun
Not: Baharatların ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz yada hiç kullanmayabilirsiniz Tereyağını ben çok sevdiğim için ve yemeğe vermiş olduğu kokuyu beğendiğim için bütün yemeklere eklerim Tereyağı sevmeyenler sıvı yağda ekleyebilir
*3 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
*500 Gram Dana Eti
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 Su Bardağı Tane Bezelye
*Tuz
*Salça
*Karabiber
*Pul biber
*Tereyağı
Güveçte Etli Kuru Fasulye Yapımı Tarifi Yapılışı Kullanacak olduğumuz 1 gün önceden suya koyup beklettiğimiz kuru fasulyeyi ayrı bir tencerede yaklaşık 30 dk haşlıyoruz, haşlanan kuru fasulye hem daha çabuk pişecek hem de gazı biraz da olsa çıkacaktır Haşladığımız fasulyeleri süzerek bir kenarda bekletiyoruz
Fasulyelerin haşlanması esnasında kullanacak olduğumuz eti 1 su bardak su ekleyerek 1520 dakika haşlıyoruz, etler haşlanınca 1 adet kuru soğanı orta büyüklükte kıyarak etlerimizin üzerine ekliyoruz 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek ateşimizin altını kısıyoruz ve soğanlar ile eti kavurmaya devam ediyoruz Et ve soğan kavrulurken üzerine birer çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve yarım yemek kaşığı tuz ekliyoruz Et ve soğanlar kavrulunca fasulye ve tane bezelyeleri güvece ekliyoruz 2 su bardağı kadar su, birkaç dilim tereyağı ekleyerek güvecin üzerini folyo ile sarıp 220 derece ısınmış olan fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz Yemek pişince pilav yada sade olarak servis yapabilirsiniz Herkese afiyet olsun
Not: Baharatların ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz yada hiç kullanmayabilirsiniz Tereyağını ben çok sevdiğim için ve yemeğe vermiş olduğu kokuyu beğendiğim için bütün yemeklere eklerim Tereyağı sevmeyenler sıvı yağda ekleyebilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.