Gürcü Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 4 -5 dal maydanoz
- Tuz – karabiber- pulbiber
Gürcü Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerinden sert bir hamur yoğurun.
- Biraz dinlenmeye bırakın.
- Sizde bu arada iç malzemelerini hazırlayın.
- Soğanı minik minik yemeklik doğrayın.
- İç malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.
- Hamuru ben tek tek küçük bezeler yaptım içlerini koyup tepede bohça gibi toplayıp kapattım.Ama hamuru büyük açıp bardakla veya yuvarlak kalıpla da keserek yapabilirsiniz.
- İçlerine kıymalı harçtan koyup kapatın.
- Kaynayan suya atın.
- Pişip pişmediğini 10 -15 dk sonra kontrol edin.
- İster benim gibi yoğurt salçalı sos dökün.
- İster orijinaline sadık kalıp haşlandıktan sonra sadece karabiber serpin. Şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.