Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gürcü Mantısı

Gürcü Mantısı
0
38

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
gurcu-mantisi.jpg

Gürcü Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi;
  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 4 -5 dal maydanoz
  • Tuz – karabiber- pulbiber

Gürcü Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur malzemelerinden sert bir hamur yoğurun.
  2. Biraz dinlenmeye bırakın.
  3. Sizde bu arada iç malzemelerini hazırlayın.
  4. Soğanı minik minik yemeklik doğrayın.
  5. İç malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun.
  6. Hamuru ben tek tek küçük bezeler yaptım içlerini koyup tepede bohça gibi toplayıp kapattım.Ama hamuru büyük açıp bardakla veya yuvarlak kalıpla da keserek yapabilirsiniz.
  7. İçlerine kıymalı harçtan koyup kapatın.
  8. Kaynayan suya atın.
  9. Pişip pişmediğini 10 -15 dk sonra kontrol edin.
  10. İster benim gibi yoğurt salçalı sos dökün.
  11. İster orijinaline sadık kalıp haşlandıktan sonra sadece karabiber serpin. Şifa olsun.
Gürcü Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Ben 2 tepsi yaptım, ölçüyü de bu şekilde vereceğim. sizler azaltıp, çoğaltabilirsiniz.. 1,5 su bardağı su2 yumurtaTuzAldığı kadar un İç harcı için; 300 gram kıyma1 adet büyük boy soğan1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber.. Üzerinin sosu; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Kayseri'nin Olmazsa Olmazlarından Yağ Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3-4 su bardağı un4 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş mayaYeterince ılık su Hamuru açmak için; Un Kızartmak için; Sıvı yağ İç harcı için; 350 gram yağsız dana kıyma1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Yağ Mantısı (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Tek başına bir şölene hazırmısınız ???1 tane yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı karbonat1 tatlı k tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ6-7 bardak unİç harcı için;300 gram kıyma1 büyük boy kuru soğan1 tatlı k karabiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
30 Dakikada Kars Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 500 gram un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYeteri kadar ılık suHamuru toparlamak ve açmak için yeterince un İç harcı için; 300 gram yağsız kıyma2 baş orta boy soğan1 çay kaşığı silme karabiber1 tatlı kaşığı pulbiberTuz Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Türkmen Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 3 su bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1-1, 5 su bardağı suAçmak için un İçi İçin 1 adet kuru soğan300 gram kıyma (Orta yağlı)TuzKarabiber Türkmen Mantısı Tanımı Yapılışı Hamuru için tüm gereçleri bir kapta karıştırın. Açma kıvamına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt