
Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Ben 2 tepsi yaptım, ölçüyü de bu şekilde vereceğim. sizler azaltıp, çoğaltabilirsiniz..
- 1,5 su bardağı su
- 2 yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar un
- 300 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber..
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 5 su bardağı su
Tepsi Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur kabına tüm malzemeyi alıp, sert bir hamur yoğurun.
- Hamuru 3 bezeye ayırın, yarım saat dinlendirin.
- Hamuru açın, çok kalın olmasın. Hamuru 2 parmak genişliğinde şeritler yapın, şeritleri tekrar kesip minik kareler oluşturalım. Ortalarına, soğan ve kıyma karışımından koyup iki başlarından birleştirin. (kayık gibi).
- Tepsiye fırçayla biraz zeytinyağı sürüp, yaptığınız mantıları dizin. Hepsi bitince, fırına verin hafif pembeleşsin.
- Ayrı bir tavada, tereyağ ve sıvı yağ karıştırın, üzerine salçayı koyup hafif kavurun.
- Üzerine 5 su bardağı suyu dökün. İyice kaynayınca, fırından çıkan mantının üzerine gezdirin. (bu sos iki tepsilik).
- Üzerini geçecek şekilde olacak.
- Tekrar fırına verin. Sosunu iyice çekince fırından alın. Ilınınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.