iltasyazilim
FD Üye
Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli
Resimli Gözleme Tatlısı Tarifi
Gözleme Tatlısı Tarifi
Malzemeler
200 gram un
1 paket margarin
250 gram toz şeker
1 limon
1 kadeh kızartma yağı
1 yumurta
Gözleme tatlısının yapılışı:
250 gram şeker ile şurup yapınız
250 gram unu hamur tahtasına eleyip içerisine 1 kaşık yağ, 1 yumurta sarısı, kıvamında tuz ek edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
Hamuru ayrıntılarıyla özleştirdikten sonra 3cm çapında bir silindir yapıp enine 3 cm her tarafında kesiniz
Her parçayı ayrı olarak 23 mm incelikte dairelere açınız
Kalan margarini eritip açılan hamurların birer yüzeylerine fırça ile sürüp defalarca koyunuz (en üsttekini yağlamayınız)
1520 dakika buzdolabında bekletip yağlarını dondurunuz
Donan hamurun hepsini birden 34 mm incelikte daire şeklinde tekrar açıp üstüne kalan yağı sürünüz
Sürülen yağ donmaya başlarken bir kenarından çeke çeke sigara gibi hamuru sarınız
yavaş yavaş hamuru yuvarlayarak 23 cm çapında silindir yapınız
Silindire sağ elin belirgin tarafı ile vura vura ceviz dek parçalara ayırınız
Sivri uçları bükerek ortaya bastırıp yuvarlak haline getiriniz
Her parçayı merdane ile 3 mm inceliğinde dairelere açınız
Her daireyi kızgın kızartma yağına atıp kırmızı renkte kızartınız
Tavadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atınız
Şurubu çeken hamurları tatlı tabaklarına koyup üzerlerine kıyılmış ceviz serpip servis yapınız
Afiye olsun *
Resimli Gözleme Tatlısı Tarifi
Gözleme Tatlısı Tarifi
Malzemeler
200 gram un
1 paket margarin
250 gram toz şeker
1 limon
1 kadeh kızartma yağı
1 yumurta
Gözleme tatlısının yapılışı:
250 gram şeker ile şurup yapınız
250 gram unu hamur tahtasına eleyip içerisine 1 kaşık yağ, 1 yumurta sarısı, kıvamında tuz ek edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
Hamuru ayrıntılarıyla özleştirdikten sonra 3cm çapında bir silindir yapıp enine 3 cm her tarafında kesiniz
Her parçayı ayrı olarak 23 mm incelikte dairelere açınız
Kalan margarini eritip açılan hamurların birer yüzeylerine fırça ile sürüp defalarca koyunuz (en üsttekini yağlamayınız)
1520 dakika buzdolabında bekletip yağlarını dondurunuz
Donan hamurun hepsini birden 34 mm incelikte daire şeklinde tekrar açıp üstüne kalan yağı sürünüz
Sürülen yağ donmaya başlarken bir kenarından çeke çeke sigara gibi hamuru sarınız
yavaş yavaş hamuru yuvarlayarak 23 cm çapında silindir yapınız
Silindire sağ elin belirgin tarafı ile vura vura ceviz dek parçalara ayırınız
Sivri uçları bükerek ortaya bastırıp yuvarlak haline getiriniz
Her parçayı merdane ile 3 mm inceliğinde dairelere açınız
Her daireyi kızgın kızartma yağına atıp kırmızı renkte kızartınız
Tavadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atınız
Şurubu çeken hamurları tatlı tabaklarına koyup üzerlerine kıyılmış ceviz serpip servis yapınız
Afiye olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.