Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gözleme (Bartın)

Gözleme (Bartın)
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
gozleme-bartin.jpg

Gözleme (Bartın) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Benimki az tutsuz olmuş bence 2 tatlı kaşığı atın siz)
  • 1 su bardağı su (hamur katı olursa biraz daha şu ek edin ben musluktan koydum suyu)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Tereyağı yada margarin farketmez
  • 2 su bardağı süt
  • 5 -6 kol fesleğen
  • Ekstra 1su bardağı daha un

Gözleme (Bartın) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel 5 su bardak un, su, tuz yoğurulur çok sert olmasın hamur ele yapışmayan fakat yumuşak olsun.
  2. Hamuru yoğurunca 3 4 saat üstünü kapalı biçimde dinlendirin. Hatta 1gün dinlenirse daha hoş olur.Hekimoğlu unundan çok hoş oluyor.
  3. Oklavayla açın hamuru ince bir formda.
  4. Sıvıyağ dökün bu türlü heryeri yağlanacak halde.
  5. Üstüne 1 su bardağı ekstra olan undan serpiştirin.(ilk evvel hamur aç, üstüne sıvı yağ dök, ün dökün).
  6. Hamuru rulo yapın.
  7. 2 kulağından tut 1tarafını sağa bi tarafını sola kıvır.Üst üste koyun fotoğrafta var.
  8. Oklavayla tekrar tava boyutunda açın.
  9. Birinci evvel yüksek ateşte pişir.
  10. Margarin yada tereyağla yağla 2tarafını tıpkı halde yapın.
  11. Kısık ateş yap yavaşça pişsin.
  12. Küçük tavada süt margarin ve fesleğen kaynat.
  13. Pişen hamuru bu sütlü karışımdan fesleğenin kolundan tut ıslat hamuru hafif soğuyunca gül üzere 2 tarafından ortaya hakikat topla :)
  14. Fesleğenler bodur olandan olmazda uzun olanlardan olursa daha hoş aroma veriyor yada 6dal olmazda 10 kısım yapabilirsiniz.4tane gözleme çıktı.Sıcak yenmeli kesinlikle soğuyunca hoş olmuyor.
 

Similar threads

1 Hamurdan 3 Çeşit Gözleme Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı un1 su bardağına yakın ılık suYarım paket yaş mayaBir tutam tuz İç malzemeler; 2 adet yumurtaYarım su bardağı tulum peyniri4 yemek kaşığı sıvı yağ2 orta boy soğan1 adet domates1 adet biber 1 Hamurdan 3 Çeşit Gözleme Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Gözleme Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 çorba kaşığı mayaAldığı kadar un İçi için; Peynir Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mayayı önce az şeker ve 2 katı sıcak suyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Gözleme Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya2 tatlı kaşığı tuz2 su bardağından bir parmak eksik su İçi için; Size kalmış her şey olur Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru güzelce yoğurun ele yapışmayan hamur olsun ancak çok sert bir hamurda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Yemelere Doyulmayan Mayalı Gözleme Tavada Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2.5. su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz20 gram yaş maya1 tatlı kaşığı toz şekerAldığı kadar un (kontrollü ekleyin) Yağlamak için; Sıvı yağMargarin veya tereyağı Yemelere Doyulmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Beyaz Lahanalı Gözleme Tanımı İçin Materyaller 1 kg beyaz lahana2 adet soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Hamuru için 6 su bardağı un2.5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz Beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt