Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Göz Göz Ramazan Pidesi

Göz Göz Ramazan Pidesi
0
77

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Göz Göz Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 470 gram un (3 su bardağı + 3 dolu yemek kaşığı)
Şifa için :
  • 25 ml su (2 yemek kaşığı)
  • 20 gram un (1 dolu yemek kaşığı)
  • 75 ml kaynar su ( 1 çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için :
  • Susam yahut / ve çörek otu

Göz Göz Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık suyun yarısını (150 ml) şeker ve maya ile karıştırın. Unun da yarısını ek ederek (235 gram yahut 1. 5 su bardağı) 30 dk kadar mayalandırın.
  2. Diğer yandan kalan su,un ve tuzu öteki bi kapta (ben stand mixerde) yoğurun.
  3. Mayalanan karışımı bu ikinci hamura ek edip yoğurun.
  4. Hamur çok yumuşak ele yapışan oluyor fakat çok çok sıvı ise biraz (2 yemek kaşığı kadar) un ek edebilirsiniz.
  5. Hamuru kabın ortasına alttan üste toplayarak 35 dk mayalandırın. Katlamaya geçiyoruz. Bu katlamamalar sayesinde iç doku yumuşak ve göz göz oluyor.
  6. 1. Katlama : hamuru alttan ortaya hakikat hafif çekerek katlayın (4-5 sefer)
  7. Tekrar streç ve bez ile örtüp 35 dk dakika mayalandırın.
  8. 2. Katlama birebir biçimde alttan üst ortaya yanlışsız hamuru esneterek 4-5 kere katlayın. Tekrar örtüp 35 dk ılık yerde mayalandırın.
  9. Son 3. Katlamayı da tıpkı biçimde yapıp 35 dk daha mayalandırın.
  10. Şifayi hazırlayın. Oda sıcaklığındaki suyu un ile karıştırın. Kaynar su ve pekmez ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın.
  11. Unlanmış pişirme kağıdın üzerine hamuru alın. Elinize sıvı yağ sürüp hamuru biraz açın. Elinizi şifaya bulayıp pide formu verin. 40 dk kadar mayalandırın.
  12. Susam ve çörek otu serpin.
  13. 225 derece sıcak fırının (fan kapalı alt üst ayarda) tabanına 1 sıcak su dolu kap koyun.
  14. Üzeri renk alıncaya kadar pişirin. Pişince tel ızgaraya alarak soğutun.
Göz Göz Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 paket instant maya2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz(silme)4 su bardağı un + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un Üzerine; 1 adet yumurtaSusamÇörek otu Kullanılan su bardağı 200ml Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un1 su bardağı su1 çay kaşığı instant maya1 çay kaşığı tuz İç harcı için: 300 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Üzeri için: 4 yemek kaşığı tereyağı Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Ramazan Pidesi (Böylesi Hiç Bir Yerde Yok) Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt (ılık)1,5 su bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz8 su bardağı un Üzeri için; 1 adet yumurta1,5 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sıvı yağSusamÇörek otu Ramazan Pidesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Ön maya için; ️ 5 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı şeker1 paket instant mayaYarım su bardağı su Malzemeler ️ 1 kg un4 su bardağı su ( oda sıcaklığında)1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; ️ 2 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı süt2 yemek kaşığı pekmez1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Gereçler Ön maya Yarım su bardağı ılık su1 su bardağı un1 tatlı kaşığı şeker1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya Ana hamur 2 su bardağı su4.5 su bardağı un1 tepeleme tatlı kaşığı tuz Şifa (bulamaç) Çeyrek çay bardağı su2 silme yemek kaşığı unYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt