iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı glutensiz un
1 paket kabartma tozu
75 gr tereyağı
120 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtÇikolata ve tereyağını bir kaba koy, mikrodalga da ya da ben mari usulü (kaynar su dolu tencerenin üzerinde) eritKabartma tozu ve unu bir kapta harmanla (unu ele bence daha güzel oluyor)Yumurtalarla şekeri iyice çırpSonra eritilmiş çikolatayı ekle ve çırpmaya devam etEn son, unlu karışımı ekle ve iyice karıştırİstediğin kek kalıbını tereyağıyla hafifçe yağladıktan sonra karışımı dökHali hazır da ısınmış olan fırınına at ve yaklaşık 1 saat boyunca pişirPişirdikten sonra 2030 dk soğumasını bekle,
Püf noktası: Çikolata eritirken, çikolatarı kır, ya da bıçak yardımıyla küçük parçalara ayır, tereyağını da minik küpler halinde doğrayabilirsin hepsini aynı kaba at, mikrodalga kullanacaksan işin kolay, mikroda12 dk yeterli ama fırından fırına değişebileceği için, önce 1 dk orta ısıda çalıştır, dışarı çıkar ve karıştır, gerekirse tekrar 30 sn ya da 1 dk daha at mikrodalga fırına En yüksekte hemen olsun dersen, çikolatayı yakma riskin var
Ben mari de eriteceksen, bir tencereye biraz su koy ve ocağın üstüne al, su kaynayınca, çikolatalı tereyağlı kabını bu tencerenin üstüne oturt (çaydanlık mantığı), aşağıdan gelen buharın ısısıyla çikolata ve tereyağı eriyecektir Çikolatayı yine direkt ocağın üstüne koymuyoruz, neden? Çünkü yanar
Püf noktası 2: Kek yaparken, keki fırına attıktan sonra yaklaşık 20 dk boyunca fırının kapağını açma! Isı kaybından dolayı kekinin kabarmasını önlersin, benden söylemesi Bu tarifte kek yoğun bir yapıda olduğu için 1 saat gibi bir sürede pişiyor, kapağı açıp otuz kere kontrol etme 40 dk da falan bakabilirsin Batırdığın çubuk temiz çıkıyorsa, olmuş demektir ki, tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu kek 50 dkdan önce pişmez
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı glutensiz un
1 paket kabartma tozu
75 gr tereyağı
120 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtÇikolata ve tereyağını bir kaba koy, mikrodalga da ya da ben mari usulü (kaynar su dolu tencerenin üzerinde) eritKabartma tozu ve unu bir kapta harmanla (unu ele bence daha güzel oluyor)Yumurtalarla şekeri iyice çırpSonra eritilmiş çikolatayı ekle ve çırpmaya devam etEn son, unlu karışımı ekle ve iyice karıştırİstediğin kek kalıbını tereyağıyla hafifçe yağladıktan sonra karışımı dökHali hazır da ısınmış olan fırınına at ve yaklaşık 1 saat boyunca pişirPişirdikten sonra 2030 dk soğumasını bekle,
Püf noktası: Çikolata eritirken, çikolatarı kır, ya da bıçak yardımıyla küçük parçalara ayır, tereyağını da minik küpler halinde doğrayabilirsin hepsini aynı kaba at, mikrodalga kullanacaksan işin kolay, mikroda12 dk yeterli ama fırından fırına değişebileceği için, önce 1 dk orta ısıda çalıştır, dışarı çıkar ve karıştır, gerekirse tekrar 30 sn ya da 1 dk daha at mikrodalga fırına En yüksekte hemen olsun dersen, çikolatayı yakma riskin var
Ben mari de eriteceksen, bir tencereye biraz su koy ve ocağın üstüne al, su kaynayınca, çikolatalı tereyağlı kabını bu tencerenin üstüne oturt (çaydanlık mantığı), aşağıdan gelen buharın ısısıyla çikolata ve tereyağı eriyecektir Çikolatayı yine direkt ocağın üstüne koymuyoruz, neden? Çünkü yanar
Püf noktası 2: Kek yaparken, keki fırına attıktan sonra yaklaşık 20 dk boyunca fırının kapağını açma! Isı kaybından dolayı kekinin kabarmasını önlersin, benden söylemesi Bu tarifte kek yoğun bir yapıda olduğu için 1 saat gibi bir sürede pişiyor, kapağı açıp otuz kere kontrol etme 40 dk da falan bakabilirsin Batırdığın çubuk temiz çıkıyorsa, olmuş demektir ki, tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu kek 50 dkdan önce pişmez
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.