Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ginsengin faydaları nelerdir? Ginsengi nasıl tüketilir? Ginsengi çayı ne işe yarar?

Ginsengin faydaları nelerdir? Ginsengi nasıl tüketilir? Ginsengi çayı ne işe yarar?
0
138

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
TMdlF_1612006725_6221.jpg

Uzakdoğu ülkelerinde efsane faydalı bitki olan ginseng, bin bir derde devadır. Beyaz ve kırmızı renklerde bulunan ginsengi son yıllarda kültür yetiştiriciliği yönetimi ile üretimi yapılmaktadır. Ortalama 6 yılda yetişen ginsengin bu yüzden oldukça değerlidir. İlaç sanayinin yanı sıra kozmetikte de kullanılır. Peki Ginsengin faydaları nelerdir? Ginsengi nasıl tüketilir? Ginsengi çayı ne işe yarar?

Anavatanı Çin olan Ginseng bilimsel adı panax ginsengidir. Çin, Rusya ve Güney Kore'nin dış ticaretinde büyük payı olan ginsengi kök bitkileri arasında yer alır. Yüzyıllardır Çin'in geleneksel tıp yöntemlerinde kullanılan ginsengi hücrelerin hızla kendini yenilemesini sağladığından kanserin oluşmasını önler. Bunun aynı sıra ek vitamin takviyesi sayesinde bağışıklığın serbest radikallere karşı güçlü olmasını sağlar. Araliaceae ailesine ait olan ginsengi ortalama 4-6 yıl arasında toplamaya elverişli olur. Ne kadar uzun toprakta kalırsa o kadar çok faydası artar. Bu yüzden Güney Kore'de bazı köylüler atalarının ektiği ginsengleri halen toplamadıkları biliniyor. Verimli topraklarda yetiştirildiğinden verimli olan ginsenginin birçok çeşidi olsa bile en çok 4 tanesi kullanılır.

l0iVL_1612014544_0065.jpg

GİNSENGİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

- Em sık kullanılan çeşidi Kore Ginsengi'dir. Bütün araştırmalarda ginsengin ilk çeşidi olduğu tespit edilmiştir. 

- Amerikan Ginsengi görünüş olarak Kore Ginsengi'ne benzer ancak farklı faydaları mevcuttur. Ayrıca tat konusunda da farklılıklar olduğu söylenir.

- Gerçek ginsegiden tamamen farklı olan Sibirya Ginsengi, ticari amaçlı üretilmiştir. 

- Kök kısmı toprağın üzerinde çok kaldığından güneş gördükçe renginde değişim meydana gelen diğer bir ginsengi türü Kırmızı Ginsengidir. Aslında Kore ginsengi ile aynıdır. Ancak renginden dolayı farklı çeşit olarak görülmüştür.

amt0i_1612014700_2097.jpg

GİNSENGİ NASIL TÜKETİLİR?

- Tıpkı turp havuç ve şalgam gibi çiğ olarak tüketilebilir.

- Sert olanları buharda yumuşatılıp yenilebilir. 

- Son yıllarda tüketimi daha kolay oldun diye toz hale getirilip kapsül olarak alınabilir.

- İçeriğindeki yağı çıkartılıp saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

- Eski zamanlarda ezilip macun kıvamına getirilerek cilde sürülürdü. 

- Ayrıca ağrıyan eklem bölgelerine de sürüldüğüne dair kitaplarda yer alan bilgiler mevcuttur. 

- Kore mutfağında toz haline getirilip yemeklere eklenir. 

- Taze dilimleri ya da kurutulmuş halinden çay yapılır.

ctWAU_1612014805_1611.jpg

GİNSENGİN FAYDALARI NELERDİR?

- Kötü kolesterol seviyesini düşürerek kandaki sağlıklı kolesterol seviyesini yükseltip kalp ve damar hastalıklarının oluşmasının önüne geçer. 

- Kan basıncını dengeler. Yüksek tansiyon gibi felce neden olabilecek sağlık sorunlarının yaşanmasını engeller.

- Yapılan araştırmalarda bağışıklık sistemini güçlendiren ginsengi bitkisi böylece virüs ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur.

- İçerdiği Ginsenosit sayesinde sinir hücrelerinin işlevselliğini artırır. Bununla beraber beyinin yapısını korur. Haftada bir kes olsun düzenli tüketildiğinde unutkanlık ya da ileri yaşlarda görülme ihtimali olan alzheimeri önler.

- Lif ve sağlıklı karbonhidrat içeren ginsengi vücudun enerji oranını artırır. Bunun yanı sıra oksidatif oranını azaltarak hücrelerin yenilenme oranını artırır. Stresi azaltırken yaşlanma oranını düşürür.

- Ginsengi hakkında yapılan bir diğer araştırma da kandaki şeker oranını dengeleme özelliğidir. İnsülin direncini düzenleyerek şeker hastaları için ideal bir besin olur. 

0vRfZ_1612014852_7268.jpg

GİNSENGİ ÇAYI NE İŞE YARAR?

Taze ya da kurutulmuş halinden elde edilen çay özellikle sindirim yolları için doğal ilaçtır. Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlayarak kabızlığın yanı sıra ishalin oluşmasını da önler. Ayrıca mide asidini dengeler. Hem kilo vermek hem de enerji seviyesini yüksek tutmak isteyenlerin tercih edebileceği bir içecektir. Kaynamış sıcak suya ekleyip 5 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzüp içebilirsiniz. 
 

Similar threads

Ginseng ve faydaları nelerdir Kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, kolesterol seviyesini düşürücü, merkezi asap sistemini uyarıcı, dermansızlık ve halsizliği giderici özelliği vardır Enerji verir Keza iştah açıcıdır Ginseng türlerinden olan Kore ginsengi afrodizyaktır Sibirya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Latince ismi Panax ginsengi olan Asya ginsengi, eski geleneksel Çin tıbbından kaynak bölge ve bugün Batı ’da yaygın olarak kullanılan bir bitkidir Yavaş artan Ginseng bitkisinin köklerinden elde edilir, bitkinin çoğu çeşidi mevcuttur Çin tıbbında yayınlanan bir araştırmaya göre, bitkinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Ginseng nedir Ginsengin özelliği kore ginsengi hakkında data Ginseng; karaciğeri, alkol tüketiminin, toksik (zehirli) maddelerin ve dağıtılmış hastalıkların etkisinden korumaktadır Deney ve çalışmalar; Ginsengin vücudun protein, nükleik asit sentezi, karbonhidrat ve yağ metabolizmasını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Kırmızı Panax Ginseng, Ginseng ’in Rusya, Çin ve Kore ’de yetişen bir formu olan bitkinin özüdür Kırmızı panax, Asyalı veya Kore ginsengi olarak tanıdık, geleneksel bitkisel tıpta bir tonik olarak kullanılır Panax ginseng, en çok incelenen bitkilerden biridir Kırmızı Panax ginseng extractum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Eleutherococcus senticocus olarak da aşina ve genel olarak “Eleuthero adı bahşedilen Siberian ginsengi çayı, gerçek bir ginseng olarak bilinmez, çünkü benzer bitki ailesine ait olsa da, ginsengle aynı cinse ait değildir Siberian yerlisi Eleuthero, hakiki ginsengden çok daha soğuk ortamda yetişme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt