Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gendime Pilavı

Hoş geldin! serdar123 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Gendime Pilavı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
gendime-pilavi.jpg

Gendime Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı yarma (Gendime)
  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 su bardağı kemik suyu (Tercih edilmiyorsa su ölçüsüne eklenir)
  • 4 bardak su
  • Tuz
  • Tereyağı

Gendime Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvelden suda bekletilen barbunyalar az suda, hafif haşlanır (Düdüklü tencerede 5 dakika) ve süzülür)
  2. Yıkanmış yarma ile barbunya bir tencerede üzerine ılık su, tuz eklenerek suyunu çekinceye kadar 40-45 dakika kısık ateşte (Düdüklü tencerede 20-25 dakika) pişirilir.
  3. Tabağa alınan pilav, üzerine tereyağı dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt