Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Çokça hindistan cevizi
- 3 su bardağı soğuk süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 poşet krem şanti
Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir mikserle çırpılır.
- Dikdörtgen borcama dökülerek 175 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Sütün içerisine şeker eklenir mikserle şeker eriyene kadar birkaç dakika çırpılır ve ılık olan kekimizin üzerine dökülür.
- Muhallebisi için de sütün içerisine un, nişasta, şeker eklenilir ve kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirilir ocaktan alınıp soğumaya bırakılır ortada karıştıralım ki üzeri kaymak tutmasın.
- Soğuyan muhallebimizin içerisine toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştıralım.
- Şayet çok koyu oldu ise biraz soğuk süt dökerek muhallebimizi açabiliriz böylelikle akışkan bir biçim alacaktır.
- Muhallebimizi artık kekimizin üzerine döküp çokça hindistan cevizi serpiştirelim dolapta bir saat falan dinlendirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.