Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gelin Pastası

Gelin Pastası
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
gelin-pastasi.jpg

Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;
  • Çokça hindistan cevizi
Keki ıslatmak için
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • Yarım çay bardağı şeker
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 poşet krem şanti

Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir mikserle çırpılır.
  3. Dikdörtgen borcama dökülerek 175 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.
  4. Sütün içerisine şeker eklenir mikserle şeker eriyene kadar birkaç dakika çırpılır ve ılık olan kekimizin üzerine dökülür.
  5. Muhallebisi için de sütün içerisine un, nişasta, şeker eklenilir ve kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirilir ocaktan alınıp soğumaya bırakılır ortada karıştıralım ki üzeri kaymak tutmasın.
  6. Soğuyan muhallebimizin içerisine toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştıralım.
  7. Şayet çok koyu oldu ise biraz soğuk süt dökerek muhallebimizi açabiliriz böylelikle akışkan bir biçim alacaktır.
  8. Muhallebimizi artık kekimizin üzerine döküp çokça hindistan cevizi serpiştirelim dolapta bir saat falan dinlendirelim.
 
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt