Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel)

Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel)
0
88

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel) Tarifi İcin Malzemeler

*2 adet yumurta
*2 corba kaşığı yoğurt
*Yarım su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 corba kaşığı sirke
*1 cay kaşığı kabartma toz
*1 fiske tuz ve aldığı kadar un
*Acmak icin nişasta(mısır, buğday) fark etmez

Yağlamak icin;


*1 paket margarin
*12 corba kaşığı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ

Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel) Tarifi Yapılışı
1
*İlk once hamur yoğrulur
*Yumurta, sut, sıvı yağ karıştırılır daha sonra diğer malzemeler konur
*Yumuşak guzel bir hamur elde edilir Ne cok sert ne cok yumuşak
*Sonra tezgaha alınır
*Tezgahta da bir guzel yoğurulur
*Yoğurma işlemi bittikten sonra bezelere ayrılır
*Ben yaklaşık 25 30 beze elde ettim
*Bezeler cevizden biraz buyuk olacak ve yaklaşık 1 saat uzerine nemli bir bez ortulur vaziyette bekletilir
*Bekleyen hamur acılır Ben bir tepsi buyukluğunde actım ve aşağıya resmini koydum
*Nişasta serpilerek acılır
*Kucuk baklava oklavayla buzgu yapılır
*Resimde nasıl olduğu goruluyor
*Daha sonra bu buzgulu hamur yağlı kağıt uzerine serilir ve oklava cıkarılır yavaş yavaş acılır
*Kenara konur bir muddet bekletilir
*Not:bekleyen hamur daha gevrek olur
*Ben uc tane yapıp katlandım
*Resimde de goreceğiniz gibi kenarlardan kesilir ortasına ceviz serpilir ve yağlı kayıt yardımıyla katlanır
*Daha sonra kesilir tepsiye yerleştirilir
*Bezeler bitene kadar devam edilir
*Daha sonra uzerine margarin, tereyağ ve sıvı yağ karışımı eritilerek kaşık yardımıyla baklavaya gezdirir
*180 200 derecede ısınmış olan fırına verilir
*Baklavamız nar gibi kızartılır
*Pişen baklavamız kenara alınır ılık vaziyetteki baklavamıza soğuk şerbet gezdirir
*Baklava ılık şerbet soğuk olacak emin olun boyle olduğunda daha guzel daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
 

Similar threads

Ev Baklavası Tarifi İcin Malzemeler *1 adet yumurta *1 su bardağı sut *1 su bardağı sıvı yağ *1 cimdik tuz *1 paket kabartma tozu *1 cay kaşığı karbonat *1 yemek kaşığı sirke *Aldığı kadar un İci icin: *1 kase ceviz (robotta cekilmiş) Şerbeti icin: *2 su bardağı toz şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
bayram baklavası nasıl yapılır Ramazan Bayramına Ozel Baklava Tarifi 2019 ramazan bayramı Tatlısı 2019 ramazan bayramı baklavası Baklava tarifiRamazan Bayramı Baklava Tarifi imagesbayrambaklavasitarifi5ad42721b8a72 Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ Bir subardağı sut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Ramazan Baklavası Tarifi Ramazan Baklavası Nasıl Yapılır imagesramazanbaklavasitarifiresimli5ad3e1d980eac Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ Bir subardağı sut Yarım su bardağı yoğurt Yarım limon Bir paket vanilya Bir paket kabartma tozu 3 yumurta Alabildiği kadar un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Ramazan Bayramına Ozel Baklava Tarifi Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ Bir subardağı sut Yarım su bardağı yoğurt Yarım limon Bir paket vanilya Bir paket kabartma tozu 3 yumurta Alabildiği kadar un Baklava yapıldıktan sonra 2 paket margarin Şerbet icin 2 kilo şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Gaziantep Baklavası Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 3 adet yumurta1 su bardağı içme suyu1 çay bardağı sıvı yağ3 çorba kaşığı sirke1 paket kabartma tozu2 silme çay kaşığı tuzYaklaşık 7 su bardağı un(kulak göğsünden birazcık sert olacak ,açarken nişasta çekmemesi için.) Açmak için ; Mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt