Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel) Tarifi İcin Malzemeler
*2 adet yumurta
*2 corba kaşığı yoğurt
*Yarım su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 corba kaşığı sirke
*1 cay kaşığı kabartma toz
*1 fiske tuz ve aldığı kadar un
*Acmak icin nişasta(mısır, buğday) fark etmez
Yağlamak icin;
*1 paket margarin
*12 corba kaşığı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel) Tarifi Yapılışı
1
*İlk once hamur yoğrulur
*Yumurta, sut, sıvı yağ karıştırılır daha sonra diğer malzemeler konur
*Yumuşak guzel bir hamur elde edilir Ne cok sert ne cok yumuşak
*Sonra tezgaha alınır
*Tezgahta da bir guzel yoğurulur
*Yoğurma işlemi bittikten sonra bezelere ayrılır
*Ben yaklaşık 25 30 beze elde ettim
*Bezeler cevizden biraz buyuk olacak ve yaklaşık 1 saat uzerine nemli bir bez ortulur vaziyette bekletilir
*Bekleyen hamur acılır Ben bir tepsi buyukluğunde actım ve aşağıya resmini koydum
*Nişasta serpilerek acılır
*Kucuk baklava oklavayla buzgu yapılır
*Resimde nasıl olduğu goruluyor
*Daha sonra bu buzgulu hamur yağlı kağıt uzerine serilir ve oklava cıkarılır yavaş yavaş acılır
*Kenara konur bir muddet bekletilir
*Not:bekleyen hamur daha gevrek olur
*Ben uc tane yapıp katlandım
*Resimde de goreceğiniz gibi kenarlardan kesilir ortasına ceviz serpilir ve yağlı kayıt yardımıyla katlanır
*Daha sonra kesilir tepsiye yerleştirilir
*Bezeler bitene kadar devam edilir
*Daha sonra uzerine margarin, tereyağ ve sıvı yağ karışımı eritilerek kaşık yardımıyla baklavaya gezdirir
*180 200 derecede ısınmış olan fırına verilir
*Baklavamız nar gibi kızartılır
*Pişen baklavamız kenara alınır ılık vaziyetteki baklavamıza soğuk şerbet gezdirir
*Baklava ılık şerbet soğuk olacak emin olun boyle olduğunda daha guzel daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*2 corba kaşığı yoğurt
*Yarım su bardağı sut
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 corba kaşığı sirke
*1 cay kaşığı kabartma toz
*1 fiske tuz ve aldığı kadar un
*Acmak icin nişasta(mısır, buğday) fark etmez
Yağlamak icin;
*1 paket margarin
*12 corba kaşığı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
Gazete Baklavası (En Kolay, En Guzel) Tarifi Yapılışı
1
*İlk once hamur yoğrulur
*Yumurta, sut, sıvı yağ karıştırılır daha sonra diğer malzemeler konur
*Yumuşak guzel bir hamur elde edilir Ne cok sert ne cok yumuşak
*Sonra tezgaha alınır
*Tezgahta da bir guzel yoğurulur
*Yoğurma işlemi bittikten sonra bezelere ayrılır
*Ben yaklaşık 25 30 beze elde ettim
*Bezeler cevizden biraz buyuk olacak ve yaklaşık 1 saat uzerine nemli bir bez ortulur vaziyette bekletilir
*Bekleyen hamur acılır Ben bir tepsi buyukluğunde actım ve aşağıya resmini koydum
*Nişasta serpilerek acılır
*Kucuk baklava oklavayla buzgu yapılır
*Resimde nasıl olduğu goruluyor
*Daha sonra bu buzgulu hamur yağlı kağıt uzerine serilir ve oklava cıkarılır yavaş yavaş acılır
*Kenara konur bir muddet bekletilir
*Not:bekleyen hamur daha gevrek olur
*Ben uc tane yapıp katlandım
*Resimde de goreceğiniz gibi kenarlardan kesilir ortasına ceviz serpilir ve yağlı kayıt yardımıyla katlanır
*Daha sonra kesilir tepsiye yerleştirilir
*Bezeler bitene kadar devam edilir
*Daha sonra uzerine margarin, tereyağ ve sıvı yağ karışımı eritilerek kaşık yardımıyla baklavaya gezdirir
*180 200 derecede ısınmış olan fırına verilir
*Baklavamız nar gibi kızartılır
*Pişen baklavamız kenara alınır ılık vaziyetteki baklavamıza soğuk şerbet gezdirir
*Baklava ılık şerbet soğuk olacak emin olun boyle olduğunda daha guzel daha lezzetli oluyor Afiyet olsun