Ev Baklavası Tarifi İcin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 cimdik tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 cay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İci icin:
*1 kase ceviz (robotta cekilmiş)
Şerbeti icin:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su yarım limon
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta, sut ve yağ kopurene kadar cırpılır
*Un haric kabartma tozu karbonat sirke tuz eklenip cırpılır
*Azar azar un dokulup kulak memesi kıvamında un elde edilir
*Hamur dinlenmeye bırakılır daha sonra 12 li olacak şekilde 4 yufka olacak şekilde kucuk bezeler acılır
*Kucuk bezeler ust uste konulup tepsi boyunda yufka acılıp yağlanmış tepsiye koyulur
*Yufkanın ustu azıcık yağlanır
*Daha sonra uste bi kat daha atılır ve cevizler konulur iki yufka daha atılır
*İki yufka arasına da azıcık yağ gezdirilir hamur bıcakla duzgun bir şekilde kesilir
*Baklavanın uzeri kuru kalmayacak şekilde yağlanır ve 180 derece ısıtılmış fırına verilir daha sonra baklavalar soğuyunca uzerine sıcak şerbet dokulup dinlenmeye bırakılır
*Şerbet yapımı:
*Toz şeker su ve limon bir tencereye konulup kıvama gelene kadar pişirilir (Kıvamını anlamak icin bir kaşık şerbete batırılıp bekletmeye alınır şerbet yapış yapış olmuşsa kıvamı tutturulduğu anlaşılır)
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 cimdik tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 cay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İci icin:
*1 kase ceviz (robotta cekilmiş)
Şerbeti icin:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su yarım limon
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta, sut ve yağ kopurene kadar cırpılır
*Un haric kabartma tozu karbonat sirke tuz eklenip cırpılır
*Azar azar un dokulup kulak memesi kıvamında un elde edilir
*Hamur dinlenmeye bırakılır daha sonra 12 li olacak şekilde 4 yufka olacak şekilde kucuk bezeler acılır
*Kucuk bezeler ust uste konulup tepsi boyunda yufka acılıp yağlanmış tepsiye koyulur
*Yufkanın ustu azıcık yağlanır
*Daha sonra uste bi kat daha atılır ve cevizler konulur iki yufka daha atılır
*İki yufka arasına da azıcık yağ gezdirilir hamur bıcakla duzgun bir şekilde kesilir
*Baklavanın uzeri kuru kalmayacak şekilde yağlanır ve 180 derece ısıtılmış fırına verilir daha sonra baklavalar soğuyunca uzerine sıcak şerbet dokulup dinlenmeye bırakılır
*Şerbet yapımı:
*Toz şeker su ve limon bir tencereye konulup kıvama gelene kadar pişirilir (Kıvamını anlamak icin bir kaşık şerbete batırılıp bekletmeye alınır şerbet yapış yapış olmuşsa kıvamı tutturulduğu anlaşılır)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.