teknolojiuzmani
FD Üye

Garnitürlü Köfte Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 2-3 dal maydanoz
- 1 adet büyük boy rende soğan
- 1 diş rende sarımsak
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Baharatlar (isteğe göre)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı bezelye (İsteğe göre)
- 1 adet çeri domates
- 1 kase kaşar peyniri
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı su
- 2 adet arpacık soğan (İsteğe göre)
Garnitürlü Köfte Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
☆ tam bir davet yemeği, bu lezzete bayılacaksınız!.
- Öncelikle köftemiz için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra vaktiniz varsa 1 gün yoksa 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra garnitürler için, patates ve havucu minik minik doğrayıp haşlayalım. Dilerseniz hazır garnitür kullanabilirsiniz, ben kendim yapmak istedim daha lezzetli oluyor. (eşim sevmediği için, garnitüre bezelye koymadım siz koyabilirsiniz. )
- Garnitürler haşlanırken bizde beşamel sosumuzu yapıp, bir kenara alalım.
- Dinlendirdiğimiz köfteyi dolaptan çıkarıp, margarinle yağladığımız güveçlere koyalım. Bu ön pişirme sayesinde, şekil vermiş olacağız.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında 10 dakika pişirelim ve köfteleri güveçlerden çıkaralım.
- Daha sonra beşamel sosun içine, garnitürler karıştıralım. Ve köfte çanaklarımızın içerisine yerleştirelim.
- Çanaklarımızı koyduğumuz borcamın içerisine salçalı sosumuzda dökelim.
- 180° fırında 15 dakika pişirip, üzerine kaşar peynirini ve domatesi de ekleyip kızarana kadar pişirelim ve hazır.