Unlu Fransız Tatlısı
Unlu Tatlısı Fransızların
Makaron, 1862 yılında Paris'te kurulan Laduree, 130 yıl boyunca tek bir mağaza ile satışlarına devam ettikten sonra, 1993'te unlu Paul fırını zincirlerinin sahibi olan Holder ailesi tarafından satın alınıp, 2005 yılında da gercek bir markalaşma atağı ile Fransa sınırları dışına cıkmış O gunden bu yana, dunyanın farklı ulkelerinde actığı kupon ve konsept mağazalar ile unune un katmaya, hayran sayısını artırmaya, lezzetini duyurmaya devam ediyor
Makaronu, yeniden yaratan ve eşsiz formuna ulaştıran kişi ise unlu Fransız şef ve Makaron ustası, tatlı dunyasının Picasso'su (Vogue), Modern Pastacılığın Kralı (The Guardian)ve Mutfağın İmparatoru (The New York Times)Pierre Hermé olarak biliniyor
Makaron tarihinin İtalya'da başlayıp, Fransa'da devam edip unlendiği soylense de, bu konuda kesinleşmiş net bir bilgi yok Ancak, Fransız Macaronun, ismini İtalyan Maccarone Maccheroneden aldığı goz ununde tutulursa, temelinin İtalya'da atılmış olması cok mumkun
alıntı
Unlu Tatlısı Fransızların
Makaron, 1862 yılında Paris'te kurulan Laduree, 130 yıl boyunca tek bir mağaza ile satışlarına devam ettikten sonra, 1993'te unlu Paul fırını zincirlerinin sahibi olan Holder ailesi tarafından satın alınıp, 2005 yılında da gercek bir markalaşma atağı ile Fransa sınırları dışına cıkmış O gunden bu yana, dunyanın farklı ulkelerinde actığı kupon ve konsept mağazalar ile unune un katmaya, hayran sayısını artırmaya, lezzetini duyurmaya devam ediyor
Makaronu, yeniden yaratan ve eşsiz formuna ulaştıran kişi ise unlu Fransız şef ve Makaron ustası, tatlı dunyasının Picasso'su (Vogue), Modern Pastacılığın Kralı (The Guardian)ve Mutfağın İmparatoru (The New York Times)Pierre Hermé olarak biliniyor
Makaron tarihinin İtalya'da başlayıp, Fransa'da devam edip unlendiği soylense de, bu konuda kesinleşmiş net bir bilgi yok Ancak, Fransız Macaronun, ismini İtalyan Maccarone Maccheroneden aldığı goz ununde tutulursa, temelinin İtalya'da atılmış olması cok mumkun
alıntı