Fransızların Unlu Tatlısı Nasıl Yapılır
Fransızların En Unlu Tatlısı
Pots De Creme Tarifi
imagesfransizlarinunlutatlisitarifi5ad3dae17332f
Pots De Creme İcin Malzemeler:
2 yumurta
180 grkıyılmış bitter cikolata
1 yemek kaşığı şeker
1 cimdik tuz
1 yemek kaşığı frambuaz puresi
34 cup sıcak sut
Pots De Creme Yapılışı:
Yumurta ,şeker ve tuz kopuk kopuk olup hacimlenene kadar cırpılır
Bu arada cikolatalar mikro dalgada eritilir(Benmari usulu de eritebilirsiniz)
Cırpılmakda olan yumurtalı karışıma frambuaz puresi eklenip cırpmaya devam edilirBu arada sıcak sut yavaş yavaş eklenirEritilmiş cikolata ilave edilip karıştırılır
Buzdolabında en az 2 saat bekletildikden sonra servis edilir
Fransızların En Unlu Tatlısı
Pots De Creme Tarifi
imagesfransizlarinunlutatlisitarifi5ad3dae17332f
Pots De Creme İcin Malzemeler:
2 yumurta
180 grkıyılmış bitter cikolata
1 yemek kaşığı şeker
1 cimdik tuz
1 yemek kaşığı frambuaz puresi
34 cup sıcak sut
Pots De Creme Yapılışı:
Yumurta ,şeker ve tuz kopuk kopuk olup hacimlenene kadar cırpılır
Bu arada cikolatalar mikro dalgada eritilir(Benmari usulu de eritebilirsiniz)
Cırpılmakda olan yumurtalı karışıma frambuaz puresi eklenip cırpmaya devam edilirBu arada sıcak sut yavaş yavaş eklenirEritilmiş cikolata ilave edilip karıştırılır
Buzdolabında en az 2 saat bekletildikden sonra servis edilir