
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram labne peyniri
- 1 paket krema
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta ve 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz üzere çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- 20-30 (Kalıbınızın büyüklüğüne göre) frambuaz
- Frambuazları tatlandıracak kadar şeker (1 su bardağı kadar)
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak alt tabanımız için burçak bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirelim.
- Tereyağını bir tavada eritelim. Bisküvi, fındık, tereyağı ve sütü bir kapta karıştıralım.
- Düzgünce yağladığımız kelepçeli kalıba alt taban karışımını ellerimizle düzgünce yaydıralım. Bardağın alt tarafıyla da bastırabilirsiniz.
- Hazırladığımız alt tabanı buzdolabında bekletelim. Tabanımız hazır.
- Uygun bir kapta labne ve kremayı çırpalım. Şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları tek tek kırıp mikserin en düşük ayarında 5 dakika daha çırpmaya devam edelim (Yumurtaları tek tek kıralım, yani her yumurtayı kırdığımızda karışımı çırpalım, öteki yumurtayı o denli ekleyelim)
- En son un ve vanilya ekleyelim ve alt tabanımızın üzerine karışımımızı dökelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında birinci 10 dakika 200 derecede, sonra 160 derecede pişirelim. 1 saatten evvel fırının kapağını açmayalım.
- Sosumuz için frambuazları ve şekeri rondadan geçirelim. Kıpkırmızı mükemmel bir sos oluyor
- Pişen cheseecake’imizi fırından çıkaralım. Şayet cheseecake salladığımızda oynamıyorsa pişmiş demektir.
- Üzerine frambuaz sosunu dökelim.
- Not: Kelepçeli kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile saralım.
- Karışımı döktükten sonra, kalıbı yavaşça tezgaha vurarak hava kabarcıklarını yok edelim.
- Cheseecake’imizin çatlamaması için pişirirken fırının içine su dolu bir borcam koyalım.
- Pişen cheseecake’imizi 1 gece dolapta bekletelim sonra servis edelim. Afiyet olsun
.