Fit Lahana Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr ince kıyılmış beyaz lahana
- 4 adet kırmızı kapya biberi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı ince öğütülmüş eti lifalif yulaf ezmesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı chia
- 1 yemek kaşığı beyaz susam
- 1 yemek kaşığı ayçekirdek
- Kaşar peyniri
Fit Lahana Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beyaz lahanayı ince doğrayın.
- Ardından kapya biberini doğrayın ve birlikte tencerede zeytinyağı tuz ek ederek birlikte karıştırarak 10 dakika kavurun.
- Ardından lahana harcını soğumaya bırakın başka kasede yoğurt, yumurta ,mayonez ,pulbiberi soğumuş lahana harcının üzerine yeşil zeytini yulafı bırakarak tüm harcı birlikte karıştırın.
- Ardından teflon tavaya harcı yayarak bırakın.
- En son üzerine isteğe nazaran beyaz susam chia ayçekirdek bırakın.
- En son üzerine ince dilimlenmiş kaşar peyniri ,pul biberi bıraktıktan sonra tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte lahana böreğimizin altı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.