Peynirli Lahana Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahananın çeyreği
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde süzme peynir
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peynir
- Susam
- Çörekotu
Peynirli Lahana Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ince doğranmış soğan ve lahana tuzla elle ovularak öldürülür.
- Üzerine ince doğranmış sarımsak ,rendelenmiş ve ezilmiş peynirler ve öbür gereçler de eklenip, uygunca karıştırılır.
- Yağlanmış küçük kare borcama aktarılır.
- Üzerine susam çörekotu serpiştirilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Peynirli Lahana Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.