Fıstık Ezmeli Hurma Topları Tanımı İçin Materyaller
- 15-16 adet hurma (benimkiler küçük boyutluydu)
- 1 dolu yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
- 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1-2 yemek kaşığı süt
- 80 gram bitter çikolata
Fıstık Ezmeli Hurma Topları Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hurmalar sıcak suda 5 dk bekletin. Şayet kabuklu ise sudan çıktıktan sonra kabuklarını soyun.
- Sonra çekirdeği çıkmış hurmaları, fıstık ezmesini robota alıp püre yapın. Bu sırada şayet çok kıvamlı oldu ise 1-2yemek kaşığı süt ekleyerek hafif kıvamı açın.
- Hurmayı ıslattığınız su da olur.
- Sonrasında içine zevkinize nazaran yulaf ezmesi katıp kaşık ile karıştırın. Artık karışım hazır.
- Yağlı kağıdı buzluğa girecek bir tabağın üzerine koyarak, kaşık yardımı ile karışımdan minik toplar alarak yağlı kağıdı koyun. Buzlukta 20- 25 dk bekleterek karışımın katılaşmasını sağlayın.
- Siz de bu sırada cezveye su koyarak kaynatın.
- Kaynayan suyun üzerine bir kase koyarak içine çikolatayı ekleyip benmari adabı eritin.
- Minik toplarınız donduktan sonra elinize alıp yavaşça yuvarlayarak çikolataya bulayıp tekrar yağlı kağıda alin ve buzdolabında soğumasını bekleyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.