Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırınsız Pratik Enfes Pasta

Fırınsız Pratik Enfes Pasta
0
52

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
firinsiz-pratik-enfes-pasta.jpg

Fırınsız Pratik Enfes Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak az mısır nişastası
  • 1 çay bardağından 1 parmak az un
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 160 gram bitter ve sütlü çikolata (80 gram sütlü 80gr bitter kullandım)
Tabanı için;
  • 2 paket (131 gr+ 131 gr) burçak bisküvi
  • 150 gram eritilmiş tereyağ veya margarin (Ben bu ölçü için yarı yarıya kullandım. 75 gram tereyağı 75 gram margarin olarak)
  • Yarım çay bardağı rondodan geçirilmiş fındık (İsteğe bağlı)

Fırınsız Pratik Enfes Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kreması için 1 litre sütümüzü tencereye alıyoruz. 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı un ve 1 paket kremayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ocağa alıp karıştırmaya devam ediyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip bir-iki dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. Kremanın beyaz halinden biraz ayırırsanız üzerini süsleyebilirsiniz.
  3. Tercihe göre sütlü veya bitter çikolatayı da kremaya ekleyip iyice eritiyoruz (Bu aşamada mikser veya blender kullanabilirsiniz). Kremamız hazır.
  4. Tabanı için 150 gram tereyağı ve margarin karışımını ocakta eritirken 180 gram burçak bisküviyi ve fındığı rondodan geçiriyoruz.
  5. Eritilmiş tereyağını, fındık-bisküvi karışımına ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında borcama veya istediğiniz bir kalıba döküyoruz.
  6. Üzerini güzelce düzledikten sonra kremamızı da ekleyerek onun da üzerini düzeltiyoruz. Bu aşamadan sonra eğer beyaz kremadan kenara ayırdıysanız üzerini kendi istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  7. Dolapta en az 3-4 saat bekletmenizi tavsiye ediyorum. Bir gün önceden yapabilirseniz kesinlikle daha güzel oluyor. Afiyet olsun ????.
Fırınsız Pratik Enfes Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,775Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt