Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırınlanmış Karnıyarık

Fırınlanmış Karnıyarık
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
firinlanmis-karniyarik.jpg

Fırınlanmış Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet orta uzunluk patlıcan
  • 500 grama yakın kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 baş büyük soğan
  • Göz kararı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
Üzeri için;
  • Kızartılmış patates dilimi ve dilim domates

Fırınlanmış Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel patlıcanlarımızı alacalı halde soyuyoruz ve daha sonra üzerine ufak çizikler atıp (içinin daha düzgün pişmesi için) yağlayarak (ve tepsi altına yağlı kağıt serersek daha güzel olur yapışma ihtimali hiç olmaz) 180° fırına veriyoruz.
  2. Daha sonra tenceremize yağımızı ve kıymamızı alıyoruz.
  3. Kıymamız kavrulurken ince ince doğradığımız yeşil biberlerimizi ve soğanımızı ekliyoruz .
  4. Daha sonra salçamızı ekleyip biraz karıştırıyoruz.
  5. Salçanın materyallerle uygunca özdeşmesini bekliyoruz.
  6. Bunlarda kavrulduktan sonra en son küçük küçük doğradığımız domatesimizi ekliyoruz.
  7. Domatesimiz kavrulduktan sonra tuz ve başka baharatlarıda ekleyerek uygunca karıştırıyoruz .
  8. Ocağımızı kısığa alıp uygunca pişmesini bekliyoruz.
  9. O sırada yarı pişmiş patlıcanlarımızı fırından alarak ortasından bir çizikle içlerini açıyoruz. Kıymamızı dolduruyoruz.
  10. Üzerine kızarttığımız patates ve doğradığımız dilim domatesi ekleyerek hem görünüm hem de aromasını eklemesini sağlıyoruz.
  11. Ben daha çok görünüm için kullanıyorum isteğe bağlı yeşil biberde eklenebilir.
  12. Sıcak su tuz 1. 5 tatlı kaşığı salça ile suyunu hazırlayıp üzerini çok asmayacak derecede üzerine ek ediyoruz.
  13. Kızartmadan fırınlanmış patlıcanlar daha az yağsız ve daha hafif bir karnıyarık yemenizi sağlayacaktır şimdiden afiyet olsun :).
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,982Kullanıcılar
yeumedısaSon üye
Üst Alt