
Fırında Yumurtalı Kıyma Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg dana kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yumurta
- 1 orta uzunluk domates
- 2 sivri biber
- 1 küçük soğan
- 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
- 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
- Yarım çay bardağı sıcak su
Fırında Yumurtalı Kıyma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biber ve soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.
- Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra domates, tuz ve baharatları da ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Sonra kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavuralım ve ocaktan alıp fırın tepsisine yayalım.
- Üzerine tercihe nazaran biber ve domates dilimleri dizelim ve alüminyum folyo ile kapatalım.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 20 dk kadar pişirelim ve fırından çıkarıp yumurtaları bütün halinde kırıp fırına verelim ve yumurta istediğiniz kıvama gelene dek pişirelim. Afiyet olsun ????.