teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Izgara tadında fırında lokum üzere tavuk şiş yapabilirsiniz. Evvel tavuk etimizi kuşbaşı formunda doğrayalım.
- Sosumuz için; sarımsakları yeterlice ezelim ya da rendeleyelim ve başka materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım ve tavuk etimiz ile düzgünce harmanlayıp, en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Soğanı, domatesleri ve biberleri küp halinde doğrayalım.
- Tahta şişlere evvel 2-3 adet tavuk etinden, sonra soğan sonra tekrar tavuk eti sonra biber, daha sonra öteki şişe tekrar 2-3 adet tavuk etinden sonra domates sonra soğan. Üzere etimiz bitene kadar şişlere dizelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yanyana dizelim ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.