Fırında Tavuk Kanat Ve Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk kanat sosu :
- 1,5 kg tavuk kanadı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 6-7 tane arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
Fırında Tavuk Kanat Ve Sebzeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk kanatlarını yıkayıp kurulayın, ve ortadan kesin.
- Sosu tüm malzemeleri ile bir kasede iyice karıştırın ve kanatların üzerine dökün ve harmanlayın.
- Tepsiye dizin aralarına arpacık su anları yerleştirin fırında alt üst ayarda 200°’de kızarıncaya kadar pişirin.
- Pilav:İlk önce pirinçleri iyice yıkayın bir yarım saat kadar sıcak suda bekletin.
- Havuçları küçük küçük küpler kesin.
- Tencereye sıvı yağı ekleyin ve havuçları ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
- Ardından bezelyeleri ve tereyağını ekleyin beraber kavurduktan sonra süzülmüş olan pirince ilave edin.
- 2 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu ve tuzu ilave edin kaynamaya başladıktan sonra altını kısık ayara alın ve pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.