
Fırında Sütlaç (Hamsi Köy Sütlacı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg süt (mümkünse köy sütü)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık tereyağı
- 5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- Kavrulmuş fındık
Fırında Sütlaç (Hamsi Köy Sütlacı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçimizi küçük bir kapta 2 çay bardağı su ile haşlıyoruz.
- Sütümüzü uygun bir tencereye alalım.
- İçine şeker ekliyoruz ,yumurta sarısı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Haşlanmış pirinçleri de ekleyip orta ara karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayınca bir kenarda soğuk su ile açtığımız nişastayı ekleyip karıştırıp 5 dk daha kısık ateşte pişirilir.
- Tereyağı da ekleyip altını kapatıyoruz.
- Uygun ısıya sağlam kaselere koyup içi su dolu tepsi ye koyuyoruz.
- Üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişirip fındık ile servis ediyoruz. Afiyet olsun ????????.