Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Soğanlı Yumurta

Fırında Soğanlı Yumurta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

Malzemeler:
6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
15 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz
Karabiber
Toz Müskat

HAZIRLANIŞI :
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın
Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin Soğanları ince halkalar şeklinde kesin Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin İçine yumurta dilimleri ilave edin
Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin Kalan sosu üzerine dökün Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın
Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir

 
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt